logo


Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη» δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατέθεσε και μπορούν να υιοθετηθούν βέβαια και από άλλους δήμους, έγιναν αποδεκτές από τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς και αναμένεται να ενεργοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη σύσταση Τοπικού Ιατρικού Συμβουλίου που θα απαρτίζεται από εθελοντές ιατρούς και θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ιού σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας έτσι ώστε να προβλέπει και να δημιουργεί τον απαραίτητο μηχανισμό, πριν από την διόγκωση κάθε φαινομένου.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στη συγκρότηση μίας διαπαραταξιακής επιτροπής για την κατάρτιση ενός τοπικού σχεδίου μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοιού που θα ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες και θα προωθεί συγκεκριμένα μέτρα στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, της συνεργασίας με φορείς της πόλης για την καταγραφή των νέων αναγκών των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους δανειολήπτες που έχουν πληγεί.

Στο Δ.Τ. η παράταξη «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη» σημειώνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του δίμηνου περιορισμού λόγω της πανδημίας του Covid-19 δραστηριοποιήθηκε καταθέτοντας προτάσεις «για την υιοθέτηση έκτακτων μέτρων από τον Δήμο Κηφισιάς για τον κορωνοϊό καθώς και μέτρων στήριξης των πιο ευάλωτων ομάδων».

Δυστυχώς δεν παρουσιάστηκε το ίδιο φαινόμενο στους περισσότερους δήμους, όπου οι μεν παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέθεσαν προτάσεις, ελάχιστες όμως υιοθετήθηκαν από τις Δημοτικές Αρχές.

πηγή: myota.gr