logo


Με μοναδικό παρόντα από τη μείζονα μειοψηφία τον τέως Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικο, που υπερψήφισε τα θέματα, κανέναν από την παράταξη Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου και τη Λαϊκή Συσπείρωση, τον Ν. Κλήμη από τους ΜΑΖΙ για το Διόνυσο, και τους Χ. Τσεβά και Χ. Πέππα από την παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 27 Μαϊου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε διακοπεί την προηγούμενη ημέρα λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Υπενθυμίζεται πως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26/5, οπότε και ο Κανονισμός προβλέπει τη διακοπή της συνεδρίασης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Κατσίγιαννη, με τη σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων, είχε καλέσει τα μέλη του Σώματος να παραταθεί η συνεδρίαση επί δεκάλεπτο. Τούτο όχι μόνο δεν έγινε δεκτό, αλλά συνάντησε τις οξύτατες αντιδράσεις της μείζονος κυρίως μειοψηφίας, με τους Δ. Ζαμάνη, Α. Πέππα, Π. Τσούκα και Στ. Ουσταμπασίδη να κατηγορούν την Πρόεδρο πως “κάθε φορά κάνει ό, τι τη βολεύει” και να την καλούν να διακόψει τη συνεδρίαση, διαφορετικά θα προσφύγουν στις αρμόδιες Αρχές.

Εν μέσω απίστευτης οχλαγωγίας, και μάλιστα σε τηλεδιάσκεψη, η κ. Κατσίγιαννη συνέχιζε να καλεί σε ψηφοφορία για το 12ο θέμα τους δημοτικούς συμβούλους, από τους οποίους άλλοι είχαν από ώρα αποχωρήσει και άλλοι διαμαρτύρονταν.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 27/5 και στην επανάληψή της νέα αντιπαράθεση σημειώθηκε, ανάμεσα στην κ. Πέππα και την Πρόεδρο. Αφορμή η πρόθεση της κ. Κατσίγιαννη να συζητηθεί και να ψηφιστεί και πάλι το 12ο θέμα, που αποτέλεσε την αφορμή για τους διαπληκτισμούς το προηγούμενο βράδυ. «Το θέμα συζητήθηκε, ψηφίστηκε και ανακοινώθηκε και το αποτέλεσμα», επέμεινε από την πλευρά της η τέως Αντιδήμαρχος, επικαλούμενη μάλιστα τη μαρτυρία της Οδού Διονύσου, και ζητώντας να συνεχιστεί από εκείνο το σημείο η διαδικασία. «Συζητήθηκε εκτός ωραρίου, γι’ αυτό και το επαναφέρω», υποστήριξε η Πρόεδρος, κατηγορώντας τη δημοτική σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας για συστηματικό τορπιλισμό των διαδικασιών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η διένεξη, και η νέα οχλαγωγία, έλαβε τέλος με την παρέμβαση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, που κάλεσε την Πρόεδρο να καταγράψει την επισήμανση της κ. Πέππα και να συνεχίσει κανονικά τη συνεδρίαση, η οποία μετά από αυτά ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση των υπολοίπων 9 θεμάτων σε μισή ώρα.

Αξίζει εδώ να σημειωθούν και τα παρακάτω:

*Μετά από την παρέμβασή της, η κ. Πέππα αποχώρησε από την τηλεδιάσκεψη, ενώ φάνηκε πως αρκετοί σύμβουλοι από παρατάξεις της μειοψηφίας παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, αν και με κλειστό μικρόφωνο καθ’ όλη τη διάρκειά της, ενώ δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Προέδρου να ψηφίσουν τα θέματα.

*Την υπερψήφιση όλων των θεμάτων του δεύτερου μισού της συνεδρίασης δήλωσε εξαρχής ο Δ. Ράικος, μοναδικός όπως προελέχθη εκ μέρους της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας που συμμετείχε στη συνεδρίαση σε όλη τη διάρκειά της.

Την ίδια στάση κράτησε και η Μ. Στυλιανού, που πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες.

Τέλος, θεωρείται πολύ πιθανό η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας να προσφύγει στις αρμόδιες Αρχές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τις δυο ημέρες της συνεδρίασης, ιδιαιτέρως αν ληφθούν υπόψη τα λόγια του επικεφαλής της Δ. Ζαμάνη, που εν μέσω της οχλαγωγίας ακούστηκε να λέει “συνεχίστε μ’ αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία και να δούμε ποιοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους”.