logo


Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία αποκέντρωσης προς τις επτά Κοινότητες αρμοδιοτήτων που σήμερα ανήκουν και επιτελούνται εξ ολοκλήρου από τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου, αφού βέβαια συζητηθεί και εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα υπεγράφη στις 27 Μαϊου και δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη 2/6 στη Διαύγεια συμπληρωματική απόφαση Δημάρχου, με την οποία ο άμισθος ειδικός συνεργάτης Π. Βορριάς, πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου, επιφορτίζεται με το επιπλέον καθήκον, της παροχής εξειδικευμένων συμβουλών προς το Δήμαρχο για θέματα που αφορούν στην αποκέντρωση και στη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τις Κοινότητες.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη φάση αυτής της διαδικασίας περιελάμβανε την αναλυτική ενημέρωση όλων των Τοπικών Συμβουλίων της πόλης από τον κ. Βορριά και τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Σπ. Σπηλιώτη, επίσης άμισθο συνεργάτη, και Θ. Κυριακόπουλο, αναφορικά με τα βήματα που θα ακολουθηθούν αλλά και με το είδος και το εύρος των αρμοδιοτήτων, που θα περιέλθουν στις Κοινότητες.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα, που αποτελεί μια από τις εμβληματικές προεκλογικές δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής, στοχεύει στη θεσμική ολοκλήρωση του Δήμου και δίνει βαρύνοντα λόγο στα Τοπικά Συμβούλια για μια σειρά θεμάτων όπως ο καθορισμός χρήσεων γης και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής τους, η προστασία του περιβάλλοντος και οι αναπλάσεις, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η εποπτεία της υλοποίησης του τοπικού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, η χωροθέτηση αστικού εξοπλισμού, η τοπική πολιτιστική δράση κ.λπ. ενώ καθιερώνει τη διαβούλευση ως αναπόσπαστο απαιτούμενο για τη διαμόρφωση προτάσεων.