logo


Αργεί ακόμη η επιστροφή στην κανονικότητα των δια ζώσης συνεδριάσεων, τουλάχιστον για τα κεντρικά συλλογικά όργανα του Δήμου Διονύσου, παρά και τις επισημάνσεις της πλειονότητας των παρατάξεων της μειοψηφίας στην πρόσφατη συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη 26 Μαϊου, ότι και η Βουλή αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζουν πλέον ζωντανά.

Έτσι, με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί, για μια ακόμη φορά, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 2 Ιουνίου στις 9 το πρωί, με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Ανάμεσά τους:

*Η πυροπροστασία με την έγκριση των πρακτικών του ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για τον καθαρισμό Κοινόχρηστων και δασικών χώρων, καθώς και οικοπέδων, για τη διετία 2020-2021, ύψους σχεδόν 150.000 ευρώ και με δικαίωμα προαίρεσης 50%.

*Καθώς και η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση της πράξης “Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων ∆ήμου ∆ιονύσου». Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερού, η πρόταση του Δήμου περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού χωριστής συλλογής και μεταφοράς βιοαποβλήτων οικιακής προέλευσης και προσομοιαζόντων, καθώς και δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης. Στόχος η ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των βιοαποβλήτων του Δήμου Διονύσου, η εναρμόνιση με τις σχετικές Ευρωπαϊκές Οδηγίες και το Εθνικό, Περιφερειακό και Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, καθώς και η μείωση του λειτουργικού κόστους. Ο εξοπλισμός εξειδικεύεται στην προμήθεια καφέ κάδων και σάκων για την περισυλλογή των βιοαποβλήτων, καθώς και μηχανολογικού εξοπλισμού για τη διαχείρισή τους, ενώ οι ενημερωτικές δράσεις στοχεύουν στην παρότρυνση  για συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως με απόφαση Δημάρχου, που βρίσκεται αναρτημένη στη Διαύγεια, έχει ήδη συσταθεί Επιτροπή διερεύνησης τιμών σχετικών με την παραπάνω πράξη, προκειμένου να προκύψει η απαιτούμενη τεκμηρίωση του προϋπολογισμού.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Πρακτικών Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την παροχή Υπηρεσιών Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων, ∆ασικών Περιοχών και Οικοπέδων για Πυροπροστασία Ετών 2020-2021.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικού οριστικής κατακύρωσης αποτελέσματος ανοικτού διαγωνισμού και ανακήρυξη μειοδοτών για την προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών για τις ανάγκες του ∆ήμου ∆ιονύσου και των Νομικών Προσώπων αυτού για δύο έτη.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση: α) Υποβολής πρότασης και αποδοχής χρηματοδότησης για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων ∆ήμου ∆ιονύσου», στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης με Κωδικό ΟΠΣ ΕΣΠΑ 3658, όπως τροποποιήθηκε, του Ε.Π. «ΥΠΟ∆ΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», β) Εξουσιοδότησης του ∆ημάρχου για τις απαιτούμενες ενέργειες».

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 4ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Συντήρησης & Επισκευής ΗλεκτροΜηχανολογικών Εγκαταστάσεων Αντλιοστασίων και ∆εξαμενών Πόσιμου Νερού».