logo


Τα χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής Φασίδερι στην Κοινότητα Άνοιξης, μετέφερε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ο δημοτικός σύμβουλος  της Λαϊκής Συσπείρωσης Π. Πανάγος, στη χθεσινή (26/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου.

Στην περιοχή πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων, παρουσία του Προέδου και μελών του Τοπικού Συμβουλίου, μια που για προβλήματα που εκκρεμούν επί δεκαετίες δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα η παραμικρή λύση.

Πιο συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρθηκε στην προ Ημερησίας Διατάξεως διαδικασία σε έγγραφο του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”, κατατεθειμένο στον Πρόεδρο της Κοινότητας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου περιγράφονται 10 προβλήματα στα οποία μέχρι σήμερα, 9 μήνες μετά, δεν έχει δοθεί λύση, αλλά ούτε και απάντηση στο Σύλλογο.

Παράλληλα μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Άνοιξης και ζήτησε τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για συγκεκριμένες  ενέργειες με χρονοδιάγραμμα σχετικά με μια σειρά ζητημάτων, όπως ο ψεκασμός για τα κουνούπια, η αποψίλωση κοινόχρηστων χώρων, η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης, και βέβαια η τακτοποίηση των ορίων του οικισμού, κ.λπ.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Πανάγου έχει ως εξής:

Είναι μια σκληρή πραγματικότητα για την διοίκηση του Δήμου τα συσσωρευμένα προβλήματα σε κάθε γειτονιά των δημοτικών ενοτήτων, που παραμένουν διαχρονικά όχι μόνο χωρίς λύση αλλά και χωρίς μια έστω και τυπική απάντηση προς τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι πειθαρχώντας στην κρατούσα γραφειοκρατική αντίληψη  της διοίκησης τα έχουν υποβάλλει αρμοδίως

Η συμμετοχή τη παράταξής μας, ύστερα από το κάλεσμα των δημοτών της περιοχής «Φασίδερι» στην Άνοιξη σε ανοιχτή συγκέντρωση παρουσία του προέδρου και μελών του τοπικού συμβουλίου επιβεβαιώνει ότι μετά από 9 μήνες η νέα διοίκηση του δήμου συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση:

ï της αναποτελεσματικότητας και αποσπασματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων,

ï της επιλεκτικής επίλυσής τους ανάλογα με το παραταξιακό όφελος,

ï της γραφειοκρατικής αντίληψης και λειτουργίας για να μην μπορεί ο δημότης να βρει άκρη,

ï της αδυναμίας να οργανωθεί και να συντονιστεί το έργο των υπηρεσιών του δήμου και των αναδόχων του,

ï της κακής ποιότητας παροχής των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ανάδοχοι καθώς δεν υπάρχει, όπως φαίνεται, εποπτεία από τους αρμόδιους του δήμου και

ï τέλος της κακής διαχείρισης των οικονομικών πόρων που δαπανώνται χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Πιο συγκεκριμένα οι δημότες της συγκεκριμένης περιοχής μάς ενημέρωσαν για τα ακόλουθα χρονίζοντα ζητήματα και προβλήματα:

1. την υποβολή τού με αριθμό πρωτοκόλλου 35830/20.09.2019 εγγράφου του εξωραϊστικού συλλόγου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με αναφορά σε 10 προβλήματα και ανάγκες της περιοχής τους χωρίς απάντηση γραπτή ή έστω και προφορική μέχρι σήμερα.

2. την αδυναμία να βελτιωθεί η καθαριότητα συνολικά στην περιοχή τόσο από απορρίμματα (έλλειψη σε κάδους κάθε είδους) όσο και βιοαποδομίσιμα και μπάζα που αφήνονται ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία και σε κοινόχρηστους χώρους (π.χ. οδός Αρχιμήδους 14 – 16).

3. την αδυναμία να καθαριστούν έγκαιρα ιδιωτικοί και δημοτικοί χώροι από τα ξερόχορτα όχι μόνο για λόγους πυροπροστασίας αλλά και βελτίωσης της   ποιότητας ζωής των κατοίκων.

4. την ανάγκη πολύ βασικών έργων οδοποιίας μικρής κλίμακας που θα συμβάλλουν στην ασφάλεια των μετακινήσεων στην περιοχή και στην διευκόλυνση της πρόσβασης τους στην εκκλησία.

5. την άμεση παρέμβαση του δήμου για την αξιολόγηση και την σκοπιμότητα κοπής ή κλαδέματος πεύκων (πεύκα δεμένα μεταξύ τους με συρματόσχοινο, οδός Αγ. Χριστόφορου, Θράκης κ.ά.) προκειμένου να διασφαλιστεί η περιουσία των κατοίκων, η ασφάλεια τους αλλά και η ασφαλής/συνεχής ρευματοδότηση και πυροπροστασία.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε εγγράφως:

1. να απαντήσετε στην παράταξή μας και κυρίως στους δημότες για το τι προτίθεστε να κάνετε και με ποιο χρονικό ορίζοντα ώστε βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής «Φασίδερι» με την επίλυση των αναφερομένων  προβλημάτων και αναγκών τους σύμφωνα και με το έγγραφο 35830/20.09.2019.

2. να  δεσμευτείτε ότι θα προχωρήσετε, εδώ και τώρα,

2.1. στον ψεκασμό της περιοχής αλλά και ευρύτερα για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

2.2. στον καθαρισμό των κοινόχρηστων και των ιδιωτικών χώρων όχι μόνο για την πυροπροστασία της περιοχής αλλά και  για την ποιότητα ζωής των δημοτών

2.3. στην αποκατάσταση της πολύμηνης, όπως αναφέρθηκε, διαρροής του δικτύου ύδρευσης, που εντοπίζεται  στις οδούς Δωδεκανήσου, Αγ. Χριστοφόρου και Ηρακλείου.

2.4. στην αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης της περιοχής καθώς και της εγκατάστασης αποχετευτικού δικτύου.

2.5. στην προστασία του ρέματος «Φασίδερι» από την παροχέτευση βιομηχανικών αποβλήτων με προφανείς συνέπειες για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία.

3. να γνωστοποιήσετε τις ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα για την διεκδίκηση επίλυσης και τακτοποίησης των ορίων του οικισμού της δημοτικής ενότητας Άνοιξης για να σταματήσει η πολύχρονη ιδιότυπη αυτή ομηρία των δημοτών.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος