logo


Μετά από το Τοπικό Αγ. Στεφάνου, συνεδρίαση δια ζώσης και για το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου την Πέμπτη 28 Μαϊου στη μία μετά το μεσημέρι με τέσσερα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Αυτό βέβαια που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον είναι η οριοθέτηση, ο καθαρισμός και η διαμόρφωση ορισμένων από τους Κοινόχρηστους Χώρους της Δ.Κ. Διονύσου, που έχουν αποδοθεί στο Δήμο Διονύσου από το Εθνικό Κτηματολόγιο, θέμα που έρχεται με εισήγηση του τοπικού συμβούλου της Διοίκησης Κ. Μπομπή.

Οι Κοινόχρηστοι Χώροι στην Κοινότητα Διονύσου, και ειδικά αυτοί που έχουν αποδοθεί στο Δήμο με εφετειακή απόφαση το 2011, επιφάνειας 251 στρεμμάτων, έχουν αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης σε όλα τα συλλογικά όργανα του καλλικρατικού Δήμου. Πολλοί θα θυμούνται ίσως την έκκληση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του αείμνηστου Κοινοτάρχη Σακελλάρη Σωτηρίου, μετέπειτα δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης τα πρώτα καλλικρατικά χρόνια, να περιφραχθούν οι Κοινόχρηστοι Χώροι της Κοινότητας και να δηλωθούν άμεσα στο Κτηματολόγιο και στο περιουσιολόγιο του Δήμου, ώστε να κατοχυρωθεί το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Μέχρι σήμερα με ευθύνη και των δυο Δημοτικών Αρχών, Καλαφατέλη 2011-2014 και Ζαμάνη 2014-2019, παραμένουν μη οριοθετημένοι, ενώ τμήματα αυτών εμφανίζονται, σύμφωνα με καταγγελίες, καταπατημένα. 

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Θέμα 1ο: Οριοθέτηση, καθαρισμός και διαμόρφωση ορισμένων από τους Κοινοχρήστους Χώρους της Δ.Κ. Διονύσου, που έχουν απαοδοθεί στο Δήμο Διονύσου από το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Θέμα 2ο: Καθορισμός θέσεων περιπτέρων.

Θέμα 3ο: Εξέταση αιτήματος παράτασης ταφής.

Θέμα 4ο: Εξέταση αιτημάτων εκταφής.