logo


Με προσωπικό καθαρισμού μειωμένο κατά 11 άτομα, θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, οπότε ανοίγουν και τα Δημοτικά, τα σχολεία του Δήμου Διονύσου, για την καθαριότητα των οποίων απαιτούνται τουλάχιστον 40 επιπλέον άτομα. Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου στη σημερινή (26/5) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, οι 11 αυτοί καθαριστές, που είχαν τεθεί λόγω κορονοϊού στη διάθεση του Δήμου το προηγούμενο διάστημα και απασχολούνται στα Γυμνάσια και Λύκεια, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους στους Παιδικούς Σταθμούς, που επίσης ξεκινούν και πάλι να λειτουργούν την προσεχή Δευτέρα.

Ο κ. Καλαφατέλης υπογράμμισε πως μέχρι το Σαββατοκύριακο σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου θα πραγματοποιηθεί καλός καθαρισμός εσωτερικά και εξωτερικά, στους αύλειους χώρους. Παράλληλα, απολυμαντικά και αντισηπτικά θα διατεθούν σε κάθε σχολείο, οπότε το επόμενο βήμα είναι η εξασφάλιση επαρκούς προσωπικού καθαριότητας, ώστε- όπως συμβαίνει μέχρι τώρα με τα Γυμνάσια και Λύκεια- στα σχολεία να υπάρχουν από δυο καθαρίστριες για τακτική καθαριότητα στους χώρους.

Όσον αφορά στη δυνατότητα που έχει δοθεί στους Δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσουν σε προσλήψεις καθαριστών τετράμηνης διάρκειας, “προφανώς περιμένουμε τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για να κινηθούμε αναλόγως”, τόνισε ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο τέως Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης προσέθεσε πως μπορεί να υπήρξε μια προφορική δέσμευση του Υπουργείου, εντούτοις παραμένει σε εκκρεμότητα- λιγότερο από μια εβδομάδα πριν την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών- τόσο η διαδικασία πρόσληψης καθαριστών, που δεν είναι ξεκάθαρο αν θα γίνει από τους Δήμους ή τις Σχολικές Επιτροπές, όσο και η μεταφορά των απαιτούμενων πόρων από το Υπουργείο.

Η ίδια ερώτηση, σχετικά με την ετοιμότητα των Παιδικών Σταθμών αυτή τη φορά, τέθηκε από την Οδό Διονύσου και στη συνεδρίαση της ΕΣΤΙΑΣ, που πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα. Ο Πρόεδρος Ν. Κοκκαλάς υπογράμμισε πως ίσως και μέσα στην ημέρα υπογραφεί νέα απόφαση Δημάρχου με την οποία το προσωπικό της ΕΣΤΙΑΣ θα επιστρέψει από το Δήμο στα κανονικά καθήκοντά του στο Νομικό Πρόσωπο. Ανάμεσα σ’ αυτούς και οι καθαριστές, που μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον καθαρισμό των Παιδικών Σταθμών, ώστε οι δομές να λειτουργήσουν με ασφάλεια και με τους κανόνες και τα μέτρα προφύλαξης που συστήνει η πολιτεία.