logo


14 θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Νομικού Προσώπου Η ΕΣΤΙΑ, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη αύριο Τρίτη 26 Μαϊου στις 10.30 το πρωί. Από αυτά, τα μισά ακριβώς είναι απ’ ευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 39.000 ευρώ, που ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα πρόσφατη δέσμευση του Νομικού Προσώπου να καταρτίσει μητρώο συνεργατών, δηλαδή επαγγελματιών, στους οποίους με συγκεκριμένα κριτήρια να αναθέτει τις προμήθειες και τις υπηρεσίες που απαιτούνται. Η συζήτηση του αιτήματος, που έχει κατά καιρούς διατυπωθεί από πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ, εκκρεμεί σχεδόν από την ανάληψη της θητείας της νέας Διοίκησης, της οποίας μάλιστα αποτελούσε προεκλογική  δέσμευση.

Ερωτηματικά επιπλέον ανακύπτουν από τις εγγραφές στον ισολογισμό του 1ου τριμήνου του 2020, όπου στα Στοιχεία Παθητικού, και στο κεφάλαιο Λοιπές Δαπάνες, η μεταβολή ξεπερνάει το 1000(!), όταν μάλιστα οι δομές ευθύνης της ΕΣΤΙΑΣ- Παιδικοί Σταθμοί και ΚΑΠΗ- παραμένουν κλειστές τους τελευταίους δυο μήνες.

Στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνονται ακόμη:

*Ο καθορισμός των τροφείων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου για τη χρονιά 2020-2021, για τα οποία ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Κοκκαλάς προτείνει έκπτωση 15%, λόγω της πανδημίας. Υπενθυμίζεται πως οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Σταθμούς, έχουν απαλλαγεί  από την καταβολή των τροφείων τους τελευταίους δυο μήνες, μια που οι Σταθμοί παρέμειναν κλειστοί λόγω κορονοϊού, ενώ σε ανακοίνωση της ΕΣΤΙΑΣ τον περασμένο Μάρτιο υπογραμμιζόταν και το ενδεχόμενο απαλλαγής τους για το υπόλοιπο της χρονιάς.

*Καθορίζεται, επιπλέον η προθεσμία για τις αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής των παιδιών στους Σταθμούς από 1-22 Ιουνίου, μόνο ηλεκτρονικά, εκτός και αν οι γονείς αντιμετωπίζουν δυσκολία να εξυπηρετηθούν με τον τρόπο αυτόν, οπότε μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 210 8141700. Παράλληλα, οι γονείς μπορούν να κάνουν αίτηση και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, στο οποίο πρόκειται να ενταχθούν οι Σταθμοί του Δήμου με μεγάλο αριθμό θέσεων. Σε περίπτωση που αυτές οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ γίνουν δεκτές, τότε η φοίτηση των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου είναι δωρεάν.

*Για δυο χρόνια, από την 1 Ιουλίου 2020 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022, προτείνεται η παράταση της μίσθωσης για το ΚΑΠΗ Σταμάτας, για το οποίο σήμερα ο Δήμος Διονύσου πληρώνει 504 ευρώ. Το μίσθωμα κρίνεται ικανοποιητικό, ενώ και ο χώρος εκτιμάται πως καλύπτει τις ανάγκες του ΚΑΠΗ.

*Η προμήθεια ηλιακών συστημάτων ζεστού νερού σε τρεις παιδικούς Σταθμούς με κόστος 1252 ευρώ, η τοποθέτηση ηλεκτρονικού συναγερμού σε άλλους τρεις με προϋπολογισμό 2951 ευρώ, οι τέντες σε ακόμη τρεις Σταθμούς με κόστος 5.084 ευρώ, καθώς και τα είδη σημαιοστολισμού προϋπολογισμού 1621 ευρώ είναι οι 4 από τις επτά περιπτώσεις στις οποίες προτείνεται η απ’ ευθείας ανάθεση. Απ’ ευθείας ανάθεση προτείνεται επιπλέον για την έκδοση μηχανογραφικών  μισθοδοτικών καταστάσεων και λοιπών υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου, προϋπολογισμού 4471 ευρώ, για την οποία η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου δηλώνει αδυναμία εκτέλεσης. Με απ’ ευθείας ανάθεση, επίσης, προτείνεται να γίνει η παρακολούθηση  και συντήρηση του προγράμματος των εφαρμογών  Οικονομικής Διαχείρισης- Γενικής Λογιστικής –Μητρώου Παγίων  και υπηρεσιών εκπαίδευσης  της ΕΣΤΙΑΣ, στην ίδια εταιρεία που έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί το σύστημα, με κόστος 2455 ευρώ. Τέλος, απευθείας ανάθεση, προϋπολογισμού 21.080 ευρώ, προτείνεται για τo σχεδιασμό, την εγκατάσταση και την εφαρμογή συστήματος ασφαλείας τροφίμων HACCP για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο:  Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών  έτους 2020  για το Α’ τρίμηνο.

ΘΕΜΑ  2ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 & ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ –ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΠΑΠ «Η ΕΣΤΙΑ» ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 3ο: Αιτήσεις εγγραφών-  επανεγγραφών  νηπίων για την νέα σχολική  χρονιά 2020-2021, προθεσμία υποβολής,  τρόπος  υποβολής και καθορισμός δικαιολογητικών.

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για καθορισμό των κριτηρίων μοριοδότησης   που θα ληφθούν υπόψη για την εξέταση των αιτήσεων εγγραφής νηπίων στους Σταθμούς για την σχολική  χρονιά 2020-2021.

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης  για συγκρότηση επιτροπής για την αξιολόγηση  αιτήσεων εγγραφής νηπίων για το σχολικό έτος 2020-2021.

ΘΕΜΑ 6ο:  Καθορισμός καταβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) για το σχολικό έτος 2020-2021 των φιλοξενούμενων νηπίων στα Παραρτήματα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών  Σταθμών.

ΘΕΜΑ 7ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.6142 ο.ε. 2020 με τίτλο «αμοιβές νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου» και  έγκριση τεχνικής  μελέτης για την  ανάθεση της έκδοσης μηχανογραφικών  μισθοδοτικών καταστάσεων και λοιπών υπηρεσιών του ΝΠ.

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.6142 ο.ε. 2020 με τίτλο «αμοιβές νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου»  για δαπάνη παροχής υπηρεσιών για   την  παρακολούθηση  και συντήρηση του προγράμματος των εφαρμογών  Οικονομικής Διαχείρισης- Γενικής Λογιστικής –Μητρώου Παγίων  και υπηρεσιών εκπαίδευσης  του ΝΠ. 

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.6142.0001 ο.ε. 2020 με τίτλο «Αμοιβές Ν.Π.Ι.Δ. για  Σχεδίαση, εγκατάσταση & εφαρμογή HACCP» Έγκριση της μελέτης και των τεχνικών προδιαγραφών για την  ανάθεση της  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ HACCP, ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΠΑΠ «Η ΕΣΤΙΑ»  ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Θέμα 10ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.6265 ο.ε. 2020 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή επίπλων και λοιπού εξοπλισμού σκευών και λοιπού εξοπλισμού» για απευθείας ανάθεση της προμήθειας, αντικατάστασης και τοποθέτησης  ηλιακών συστήματων ζεστού νερού στους  Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς  Β’ Δροσιάς – Άνοιξης- Κρυονερίου και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για την παραπάνω υπηρεσία.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α.15.7135.0002 με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος συναγερμού»  και  τεχνικών προδιαγραφών για την απευθείας ανάθεση της προμήθειας και  εγκατάστασης Ηλεκτρονικού Συστήματος Συναγερμού για τα Παραρτήματα των Βρεφονηπιακών σταθμών Άνοιξης, Α’ Δροσιάς, Ροδόπολης». 

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.7135.0001 με τίτλο «Σκίαστρα- Τέντες προμήθεια και τοποθέτηση» ο.ε. 2020, για απευθείας ανάθεση της προμήθειας και τοποθέτησης τεντών σε Παραρτήματα των βρεφονηπιακών σταθμών και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για την παραπάνω υπηρεσία.

ΘΕΜΑ 13ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.6443 ο.ε. 2020 με τίτλο «Δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών» και  τεχνικών προδιαγραφών για την απευθείας ανάθεση της προμήθειας ειδών σημαιοστολισμού για τα Παραρτήματα του ΝΠ

ΘΕΜΑ 14ο: Λήψη απόφασης για παράταση μίσθωσης για την στέγαση του ΚΑΠΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ.