logo


Μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Ν. Καρυστινού με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων της πόλης, ώστε να εξεταστούν οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Υπενθυμίζεται πως Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), έδωσε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών, και των κολυμβητηρίων, από χθες Δευτέρα 18 Μαϊου, για την κάλυψη αναγκών ατομικής προπόνησης και μόνο, από αθλητές σωματείων, τμημάτων αμειβομένων αθλητών και ανώνυμων αθλητικών εταιριών, ηλικίας 13 ετών και άνω. Τα αθλήματα, που προβλέπονται στην ΚΥΑ είναι τένις, γκολφ, κρίκετ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αεραθλητισμός, μηχανοκίνητος αθλητισμός, υποβρύχια δραστηριότητα και ορειβασία-αναρρίχηση. Επαναλειτουργούν επίσης για χρήση αποκλειστικά και μόνο για τους προπονητικούς σκοπούς από αθλούμενους 13 ετών και άνω οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις για τα αθλήματα ιστιοπλοΐας, με μέγιστο αριθμό πληρώματος σκάφους τα δύο άτομα, κωπηλασίας με μέγιστο πλήρωμα λέμβου δύο άτομα, κανόε-καγιάκ, σερφ και θαλάσσιο σκι.

Εντούτοις, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο Δήμο Διονύσου απασχολεί ο ασφαλέστερος τρόπος διατήρησης της δημόσιας υγείας, μια που η οδηγία που έχει δοθεί με την ΚΥΑ προβλέπει την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία όμως ο Δήμος Διονύσου, όπως και η πλειονότητα των Δήμων, δεν μπορεί να εφαρμόσει. Από την άλλη πλευρά, ουδείς παραβλέπει την ανάγκη για θεραπευτική άσκηση σε κολυμβητήρια των ατόμων με αναπηρία, καθώς και για τους συνοδούς τους, σε περίπτωση που η παρουσία συνοδού κρίνεται απαραίτητη, με την ύπαρξη βέβαια των αναγκαίων ιατρικών βεβαιώσεων.

Αντίστοιχη είναι η ανάγκη για προπόνηση σε όσους μαθητές της Γ’ Λυκείου κληθούν σε λίγο καιρό να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, και σε κάποιο άθλημα, όπως για παράδειγμα στις Σχολές ΤΕΦΑΑ, ή για να εισαχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Γι’ αυτούς μάλιστα επιτρέπεται, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η χρήση και των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, κάτι που με τη σειρά του θα σημάνει τη μεγαλύτερη ανάγκη σε προσωπικό για τη συχνή καθαριότητα και τις απολυμάνσεις των χώρων.

Οι παραπάνω παράμετροι και προβληματισμοί αναμένεται να συζητηθούν στην κοινή συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων του Δήμου, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Πάντως, και όπως ανέφερε στη διάρκεια της σημερινής (19/5) συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ο τέως Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης με αφορμή τη σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, πάνω από 100 άτομα κάνουν ήδη εδώ και 10-15 ημέρες χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Κόκκινο Χωράφι στη Δροσιά, αγνοώντας τις σχετικές οδηγίες. Το γεγονός είναι γνωστό στη Δημοτική Αρχή, που σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, καθημερινά προσπαθεί να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα: “Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση. Ούτε εκεί ούτε στις πλατείες όπου έχουμε τόσους βανδαλισμούς και καταστροφές”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Σημείωση της Οδού Διονύσου: Η φωτογραφία είναι από τον τοίχο στο facebook του Αθλητικού Συλλόγου Δροσιάς ΝΙΚΗ, που στις 14 Μαϊου κατήγγειλε πως δημότες άνοιξαν τα γήπεδα, αφού έσπασαν με λοστό τα λουκέτα!