logo


44 βίντεο με επιστημονικές διαλέξεις, απαγγελίες λογοτεχνικών έργων, θεατρικές παραστάσεις και παλαιότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, προτάσεις από τους γυμναστές του Δημοτικού Γυμναστηρίου για άσκηση στο σπίτι, σεμινάρια τέχνης, δημιουργική απασχόληση για παιδιά, χορωδιακά σύνολα, ακόμη και αθλητικά στιγμιότυπα από αγώνα ποδοσφαίρου, καθώς και ντοκυμαντέρ για την ιστορία της πόλης, προϊόν έρευνας στα αρχεία του Δήμου. Όλα τα παραπάνω παρουσιάζονται στο νέο κανάλι στο YouTube του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Διονύσου.

Στο καλωσόρισμά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Καρυστινός υπογραμμίζει πως “Οι οδηγίες των ειδικών, που ακολουθήσαμε κατά γράμμα, δεν μας επέτρεψαν τη διοργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων. Η προστασία της δημίσιας υγείας και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας κρίθηκε και είναι σημαντική. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να μην αποξενωθούμε από την πολιτιστική και δημιουργκιή ζωή στην πόλη μας. Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε το δικό μας διαδικτυακό κανάλι στο YouTube, το δικό μας τόπο συνάντησης”.

Το εγχείρημα αυτό, που γεννήθηκε στην κρίση της πανδημίας, φαίνεται ήδη να πετυχαίνει το στόχο του, μια που οι προβολές ξεπερνούν τις 3100, ενώ σύμφωνα με τον κ. Καρυστινό, σύντομα αναμένεται ανακοίνωση για live streaming μετάδοσης των μαθημάτων, συνεντεύξεων και επιστημονικών ημερίδων.

“Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς χρειαζόμαστε τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και την αλληλεγγύη όσο ποτέ. Με αυτή την πρωτοβουλία στοχεύουμε να δείξουμε και ν ακάνουμε προσβάσιμη την ποικίλη πνευματική, αθλητική και πολιτιστική παραγωγή της πόλης μας. Προς το παρόν προσέχουμε και αποφεύγουμε και τις μεγάλες συναθροίσεις. Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό. Όλος ο Διόνυσος μια οικογένεια”, καταλήγει στο μήνυμά του ο Αντιδήμαρχος.

Για να περιηγηθείτε στο κανάλι  ακολουθήστε τη διεύθυνση https://www.youtube.com/channel/UCSLn2rZl-zHexM4DJ9NSxZw