logo


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς: Εκπαιδευτικούς, Ενώσεις  και Συλλόγους  Γονέων δήμων Αχαρνών, Διονύσου, Ωρωπού.

Μαζικούς Φορείς,  ΔΟΕ, Μ.Μ.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ

Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο που υπονομεύει μορφωτικά  δικαιώματα

Να μην  περάσει η λογική του  BIG BROTHR στην εκπαιδευτική διαδικασία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων Αχαρνών, Διονύσου και Ωρωπού σε σύσκεψη-συζήτηση με θέματα:

ï     Το Νομοσχέδιο για την Παιδεία, που βάζει ακόμη περισσότερους ταξικούς φραγμούς στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών των λαϊκών οικογενειών. Προωθεί τις δεξιότητες σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης, τσουβαλιάζει πολλούς μαθητές στις σχολικές αίθουσες (26αρια τμήματα) όλων των βαθμίδων, βάζει νέα εξεταστικά και ηλικιακά φίλτρα, απολύει χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, προωθεί την αντιδραστική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων που οδηγούν σε κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

ï       Τους όρους ανοίγματος των σχολικών μονάδων. Από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ρίχνουν όλο το βάρος στην «ατομική ευθύνη» μαθητών, γονιών κι εκπαιδευτικών, κρύβοντας μεθοδικά τις κρατικές ευθύνες ή τις μεταφέρουν στις σχολικές επιτροπές, δηλαδή παίρνουν για τις σημερινές έκτακτες ανάγκες τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν τώρα με κρατική ευθύνη και έκτακτη χρηματοδότηση όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ï        Αργά το βράδυ της Παρασκευής 8/5 ψήφισε ρύθμιση η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση καμερών για την online παρακολούθηση του μαθήματος, με πρόσχημα την αδυναμία μαθητών να προσέρχονται στο σχολείο λόγω της πανδημίας, καθώς επίσης και την επέκταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και εκτός πανδημίας (απρόβλεπτες καταστάσεις!!). Ειδικά με τη ρύθμιση για τις κάμερες και τα on – line μαθήματα ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόκειται για άκρως αντιδραστική εξέλιξη αφού όχι μόνο δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, αλλά παραβιάζει και τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αγαπητοί Γονείς, κι αυτόν τον Αγώνα πρέπει να τον δώσουμε μαζί!

    Σαν μία γροθιά εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα, μαζικά και δυναμικά, θα δώσουμε μαζί τη μάχη για άλλη μια φορά ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και αυτής της κυβέρνησης (όπως και των προηγούμενων)! Για ένα καλύτερο μέλλον, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας! Δε θα τους περάσει!

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη τη Δευτέρα 18 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. στο 27/30ο Δ.Σ. Αχαρνών (Kάχι Καχιασβίλι 6  Ολυμπιακό Χωριό), με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                    Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                         ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ