logo


Σε πολύ χαμηλά ποσοστά κυμάνθηκε η προσέλευση των μαθητών της Γ’ Λυκείου χθες Δευτέρα 11 Μαϊου, πρώτη ημέρα επιστροφής τους στα θρανία μετά από το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ενδεικτικά, στο Λύκειο του Κρυονερίου προσήλθαν χθες μόνο δέκα μαθητές. Η ίδια εικόνα προυσιάστηκε και στο Λύκειο Αγ. Στεφάνου, όπου προσήλθαν μόνο 15, αλλά και στο Λύκειο Άνοιξης με ποσοστό προσέλευσης στο 25% ή στο ΕΠΑΛ όπου το αντίστοιχο ποσοστό κυμάνθηκε στο 40%. Πρέπει βέβαια να ληφθεί υπόψη πως οι τάξεις έχουν χωριστεί, με τους μισούς μαθητές να κάνουν μάθημα Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή και τους υπόλοιπους Τρίτη και Πέμπτη.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στα υπόλοιπα Λύκεια της πόλης, με την εξαίρεση του Λυκείου Δροσιάς, όπου τα παιδιά προσήλθαν σε ποσοστό που αγγίζει το 70%.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, πολλοί μαθητές ζήτησαν και πήραν χαρτί απαλλαγής από την παρακολούθηση μαθημάτων, επικαλούμενοι άτομο ευπαθούς ομάδας στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Παράλληλα, σχολαστικά διεξάγεται ο καθαρισμός των αιθουσών που από χθες φιλοξενούν και πάλι μαθητές, απάντησε σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης στο περιθώριο της σημερινής (12/5) συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής: “Μια καθαρίστρια το πρωί και μια το απόγευμα είναι, νομίζω, υπέρ το δέον αρκετές ώστε τα σχολεία να καθαρίζονται όπως πρέπει με δεδομένο τον αριθμό των παιδιών. Και αυτό θα συνεχιστεί και όταν επανέλθουν και οι υπόλοιπες τάξεις Λυκείων και Γυμνασίων, την επόμενη εβδομάδα, και αν παραστεί ανάγκη τα Γυμνάσια θα ενισχυθούν με ένα ακόμη άτομο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφατέλης. Παραδέχθηκε πάντως πως θα υπάρξει μείζον πρόβλημα, αν η κυβέρνηση αποφασίσει, όπως φημολογείται, την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων ή και των Παιδικών Σταθμών: “Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις γιατί τα 11 άτομα προσωπικού της ΕΣΤΙΑΣ θα επιστρέψουν στους Σταθμούς, οπότε με κάποιον τρόπο θα πρέπει να καλύψουμε τους σχολικούς χώρους”, κατέληξε ο κ. Καλαφατέλης.