logo


Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σήμερα Τρίτη 12 Μαϊου, η ανακήρυξη του αναδόχου για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων της πόλης. Ο εν λόγω εργολάβος συμμετείχε στον ανοιχτό διαγωνισμό και έδωσε μέση έκπτωση πάνω από 66%, ποσοστό που θεωρήθηκε ασυνήθιστα χαμηλό από την Επιτροπή Διαγωνισμού, σε σχέση με αυτό του δεύτερου μειοδότη που έδωσε έκπτωση 57%, όπως αναφέρεται στο σχετικό πρακτικό. Η Επιτροπή μάλιστα πρότεινε είτε να κληθεί ο ανάδοχος να αιτιολογήσει την προσφορά του είτε η Οικονομική Επιτροπή να κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, όπως και έγινε τελικά, μια που αν καλούνταν ο ανάδοχος για την αιτιολόγηση, θα χανόταν το διάστημα του καλοκαιριού, στη διάρκεια του οποίου θα γίνουν οι εργασίες στα σχολεία, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, η συντήρηση και οι επισκευές που περιλαμβάνονται σ’ αυτή την εργολαβία, πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα, μια που η Υπηρεσία ετοιμάζει μια μεγάλη μελέτη που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει και να λύσει όλα τα μεγάλα κτηριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων της πόλης, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ευχή του να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εργασίες, παρά το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης του εργολάβου, εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Ζαμάνης, που μάλιστα συμμετείχε στη συνεδρίαση εποχούμενος!

Για λαϊκισμό, τέλος, μίλησε ο Δήμαρχος, αναφερόμενος σε πρόσφατα δημοσιεύματα για τη συγκεκριμένη εργολαβία: “Το πολύ το λαϊκίζειν κάνει κακό. Προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός και, βάσει του νόμου, επελέγη η χαμηλότερη προσφορά, ενώ οι εκπώσεις διαμορφώθηκαν με συγκεκριμένα κριτήρια. Έτσι εξοικονομούνται χρήματα για τους δημότες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφατέλης.