logo


Σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου, λήγει η προθεσμία εντός της οποίας οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα καλούνται να υποβάλλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν και αυτές που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν για ενέργειες  και δράσεις έκτακτης ανάγκης υποστήριξης του πληθυσμού και περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού.

Η καταγραφή γίνεται, με βάση έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο υποβολής αιτήματος της χώρας μας προς την ΕΕ για αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με βάση τα παραπάνω καλούνται οι οικονομικές υπηρεσίες των δήμων, των περιφερειών και των λοιπών νομικών προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να υποβάλουν συμπληρωμένο τον πίνακα «Συγκεντρωτικός πίνακας άμεσων δαπανών COVID-19» στη Διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΔΟΙΚΤΑ) του υπουργείου Εσωτερικών, σε επεξεργάσιμη μορφή (excel), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lgsdata@ypes.gr.

Οι παραπάνω φορείς μπορούν να βρουν το αρχείο «COVID-19_direct.cost.xls» με τον πίνακα που πρέπει να συμπληρωθεί καθώς και  τις οδηγίες συμπλήρωσής του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, στην ενότητα https://www.ypes.gr/eggrafa/.

πηγή: aftodioikisi.gr