logo


Με θέμα το σχεδιασμό και τη λήψη μέτρων στη διάρκεια της νέας αντιπυρικής περιόδου, η Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου καταθέτει αίτημα προς το Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί η πυροπροστασία της πόλης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, αλλά και να συγκληθεί η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας:

Αριθ. Πρωτ:10377/8-5-2020

Προς:

1.- Το Δήμαρχο Διονύσου

κ. Ιωάννη Καλαφατέλη

2.- Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

κα. Σοφία Κατσίγιαννη

                                                          Κοινοποίηση: Δημοτικούς     

                                                 Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Θέμα: Σχεδιασμός και λήψη μέτρων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2020.

Κύριε Δήμαρχε,

Βρισκόμαστε ήδη στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου για το 2020. Η προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο ζήτημα και δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα εν μέσω πανδημίας.

Ο νέος σχεδιασμός για την Πολιτική Προστασία που αποτυπώνεται στον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 4662/07-02-2020 δεν προμηνύει κατά τη γνώμη μας την κατάλληλη και ανάλογη προετοιμασία. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που μας ανησυχούν έντονα όπως για παράδειγμα οι πιστώσεις του προϋπολογισμού για το 2020 που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα, που ασφυκτικά από τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους τομείς  λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης.

Ο Δήμος μας βρίσκεται στις παρυφές του Πεντελικού όρους και της Πάρνηθας  και στην περιφέρεια του υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα δάσους και έχουμε γίνει επανειλημμένες φορές μάρτυρες τεράστιων καταστροφών από πυρκαγιές.

Επίσης σας είναι γνωστό ότι το ποσό που έχει εγγραφεί στο προϋπολογισμό του δήμου για την λήψη των μέτρων για την αντιπυρική περίοδο δεν είναι ικανό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος για την προστασία της ζωής των δημοτών μας και του περιβάλλοντος είναι ανάγκη να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο το Σχέδιο, που εκπονήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου (με βάση τον Ξενοκράτη ή όχι;;;), για την αντιπυρική περίοδο και τα μέτρα που προβλέπονται και πιθανά έχουν ήδη ληφθεί καθώς και τις υπάρχουσες ελλείψεις.

Για το λόγο αυτό ζητάμε:

ï να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας, που δεν έχει συνεδριάσει από τη συγκρότησή της μέχρι σήμερα εκτός και αν δεν ενημερωθήκαμε, όπως θα έπρεπε, ως αναπληρωματικό μέλος της,

ï να αποτελέσει τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνδυασμό και με την υποχρέωση που απορρέει από τον ανωτέρω νόμο για την εκπόνηση του «Τοπικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών & Διαχείρισης των Συνεπειών», εκτός κι αν ισχύει το σχέδιο Ξενοκράτης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος