logo


Σήμερα Τετάρτη 6 Μαϊου στις 7.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με 10 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η δαπάνη για εργασίες στον αύλειο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Κρυονερίου, καθώς και στην περίφραξη και στην πόρτα του 1ου Δημοτικού Αγ. Στεφάνου, αλλά και η δωρά του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Διονύσου, για την επισκευή των αποχωρητηρίων των μαθητών.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η κατάσταση που παρουσιάζει ο εξωτερικός χώρος στο 3ο Νηπιαγωγείο στο Κρυονέρι, είχε απασχολήσει και πάλι τη Σχολική Επιτροπή, στη συνεδρίασή της στις 19 Φεβρουαρίου, λίγο πριν σημάνει ο συναγερμός της πανδημίας. Σ’ εκείνη τη συνεδρίαση, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, η Ειρ. Ασπιώτη, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, το οποίο φιλοξενείται στο Δημοτικό κατάστημα της Κοινότητας, είχε περιγράψει με τα πλέον μελανά χρώματα πού παίζουν τα παιδάκια στο διάλειμμα- τον ακατάλληλο προαύλιο χώρο, που επιπλέον στερείται παιχνιδιών για τα πιτσιρίκια (!), την υγρασία και τη μούχλα (σ.σ. την οποία μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει με μια επίσκεψή του στο Κτήριο της Κοινότητας), την επικίνδυνη θέση (σ.σ. ακριβώς πάνω στην κεντρική πλατεία και στη Λ. Κρυονερίου χωρίς κανένα προστατευτικό κιγκλίδωμα), το πηγάδι(!)- ευτυχώς σφραγισμένο- μέσα στο προαύλιο. Στα παραπάνω είχε τότε συνηγορήσει και η Ένωση Γονέων, μια που τα είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν σε επίσκεψή της στο Νηπιαγωγείο.

Η περίφραξη και η καινούργια πόρτα στο 1ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου, που περιλαμβάνονται στη σημερινή Ημερήσια Διάταξη, έχουν ξανασυζητηθεί στην Επιτροπή, τον περασμένο Μάρτιο, ενώ αποτελούν πρόβλημα για το σχολείο- που υφίσταται συνεχείς βανδαλισμούς- τα τελευταία 13(!) χρόνια, όπως είχε τότε δηλώσει η Διευθύντριά του Ε. Μουλού. Το θέμα είχε αποσυρθεί, μια που οι προσφορές που είχαν ληφθεί από ενδιαφερόμενους εργολάβους από κοινού για τις δυο εργασίες υπερέβαιναν το προβλεπόμενο όριο δαπανών για τη Σχολική Επιτροπή, ενώ αν οι επισκευές εγκρίνονταν ξεχωριστά, θα επρόκειτο για κατάτμηση έργου, που δεν επιτρέπεται. Σήμερα επανέρχεται με συνολικό ποσό επισκευών εντός του προβλεπόμενου ορίου.

Όσο για την αναγκαία επισκευή των τουαλετών στο 1ο Δημοτικό Διονύσου, το θέμα είναι γνωστό τα τελευταία 2-3 χρόνια, και γίνεται ακόμη επιτακτικότερο, υπό τις παρούσες συνθήκες που απαιτούν τη μέγιστη υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών. Το έργο προτίθεται να κάνει με δωρεά του ο Σύλλογος Γονέων, ενώ σύμφωνα με την εισήγηση της Προέδρου Α. Τόκα, η επισκευή θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές των Κτηριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ), βάσει τεχνικής έκθεσης που θα εγκρίνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η ίδια Υπηρεσία θα επιβλέψει το έργο και θα το παραλάβει, ενώ ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί με το παραμικρό κόστος. Πρόβλημα, προφανώς, προκύπτει από τη διαδικασία κατασκευής του έργου, μια που αδιευκρίνιστο παραμένει αν και κατά πόσον μπορεί ιδιωτικό συνεργείο- εκτός ΟΣΚ ή Δήμου- να μπει σε σχολικό χώρο για εργασίες, σημείο που αναμένεται να συναντήσει την αντίδραση μελών της Σχολικής Επιτροπής.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη: 

Θέμα 1: Έγκριση δαπάνης ποσού 49,00 Ευρώ για την αγορά του βιβλίου των Σχολικών Επιτροπών από τον Έπαφο.

Θέμα 2: Έγκριση δαπάνης για κατασκευή και αντικατάσταση μεταλλικής πόρτας και περίφραξης στο 1ο Δημοτικό Αγίου Στεφάνου.

Θέμα 3: Έγκριση δαπάνης για εργασίες στον αύλειο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Κρυονερίου.

Θέμα 4: Έγκριση δαπάνης ποσού 300,00 Ευρώ για επισκευή στον κυκλοφορητή θέρμανσης, αντικατάσταση ρακόρ και εξαρτημάτων κυκλοφορητή, στο 1ο Δημοτικό Άνοιξης.

Θέμα 5: Έγκριση ποσού για την κάλυψη της ετήσιας συνδρομής του κεντρικού σταθμού του συναγερμού στο Δημοτικό Σχολείο Σταμάτας.

Θέμα 6: Έγκριση ποσού 172,05 Ευρώ για extra επιχορήγηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου για επισκευή υπολογιστών από την εταιρεία isispc.

Θέμα 7: Έγκριση ποσού 149,99 Ευρώ για εξόφληση τιμολογίου στην Εταιρεία isispc για το 3ο Δημοτικό Διονύσου.

Θέμα 8: Έγκριση δαπάνης ποσού 300,00 Ευρώ με ΦΠΑ για αναβάθμιση τριών (3) υπολογιστών στο 3ο Δημοτικό Διονύσου.

Θέμα 9: Έγκριση δαπάνης ποσού 153,20 Ευρώ για αντικατάσταση εξωτερικής σειρήνας συναγερμού λόγω βλάβης, στο 1ο Δημοτικό Διονύσου.

Θέμα 10: Αποδοχή δωρεάς έργου από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Διονύσου, για επισκευή των αποχωρητηρίων των μαθητών.