logo


Δια περιφοράς θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 5 Μαϊου στις 7.30 το βράδυ έκτακτη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη που όλα σχετίζονται με την επιστροφή των μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου στα θρανία και την καλύτερη προετοιμασία και καθαριότητα των σχολικών χώρων εν μέσω πανδημίας. Υπενθυμίζεται πως πρώτοι επιστρέφουν τη Δευτέρα 11 Μαϊου οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και ακολουθούν οι μαθητές του Γυμνασίου και των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου τη Δευτέρα 18 Μαϊου. Η διαδικασία της συνεδρίασης, όπως την περιγράφει στην πρόσκληση η Πρόεδρος Τ. Κώνστα, προβλέπειι την ηλεκτρονική αποστολή ψήφου- με σύντομη ερμηνεία της, εφόσον το επιθυμούν- των μελών που θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση, ενώ σε περίπτωση αρνητικής ψήφου ζητείται και η αιτιολόγησή της:

1. Έκτακτη επιχορήγηση σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς μας.

2. Εκτίμηση αναγκαιότητας, έγκριση ποσού και διάθεση πίστωσης για Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ατομικής υγιεινής σύμφωνα με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα.

3. Συγκρότηση επιτροπής παράδοσης αντισηπτικού υγρού στα σχολεία αρμοδιότητας μας σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.