logo


Αύριο Δευτέρα 4 Μαϊου στις 11 το πρωί έχει προγραμματισθεί με τηλεδιάσκεψη η επόμενη, 20ή κιόλας για το 2020, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, προϊδεάζοντας και για δεύτερη συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως την ίδια εποχή το 2019, έτος αυτοδιοικητικών εκλογών, είχαν πραγματοποιηθεί 14 συνεδριάσεις, ενώ το 2018 μόλις 10.

Δώδεκα τα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη της 4ης Μαϊου, και αναλυτικά:

*Σε 15 σελίδες εκτείνεται η εισήγηση για το πρώτο θέμα, που αφορά στη σύμβαση για την προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών. Βασισμένη σε λάθος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όπως παραδέχεται η Υπηρεσία, η μελέτη περιείχε όρο αντικείμενο στη σχετική νομοθεσία, όσον αφορά στην προμήθεια καυσίμων κίνησης, που οδηγούσε είτε στον αποκλεισμό κάποιων είτε σε πιθανή παρανομία κάποιους άλλους. Αντιλαμβανόμενη το λάθος της, η Υπηρεσία πρότεινε τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, στο κομμάτι που αφορά στα καύσιμα κίνησης και την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ώστε να εναρμονίζεται με τη νομοθεσία. Στην εισήγηση του Αντιδημάρχου Γ. Τσουδερού περιλαμβάνεται σχετική νομολογία που προβλέπει μεν τη ματαίωση διαγωνιστικών διαδικασιών, για ουσιώδεις όμως παραλείψεις που προκύπτουν από ειδική αιτιολόγηση και εφόσον οι παραλείψεις αυτές δεν μπορούν να θεραπευθούν με ηπιότερο τρόπο και δεν απειλούν τον υγιή και ελεύθερο ανταγωνισμό. Στόχος η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος από “εύκολες” και- βολικές για τις αναθέτοντες φορείς- ματαιώσεις διαγωνισμών. Έτσι η Οικονομική Επιτροπή αύριο καλείται να απορρίψει την εισήγηση της Υπηρεσίας για τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και να προχωρήσει στην ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου, που όμως θα πρέπει ενυπόγραφα να αποδεχθεί την τήρηση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία.

*Διπλάσιες και παραπάνω είναι οι σελίδες για το τρίτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, αυτό που αφορά στη φύλαξη των δημόσιων χώρων της πόλης. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο 2019, και ενώ είχε ήδη ανακηρυχθεί ο προσωρινός ανάδοχος, η Οικονομική Επιτροπή είχε αποφασίσει τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, που είχε ξεκινήσει επί Διοίκησης Ζαμάνη και βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη. Συνέπεια της απόφασης ήταν να καταθέσει ο προσωρινός ανάδοχος προδικαστική προσφυγή στην αρμόδια Αρχή, την οποία και κέρδισε, τον περασμένο Φεβρουάριο. Έκτοτε ο Δήμος ήλθε σε διαπραγμάτευση μαζί του, ώστε να δεχθεί, όπως και έγινε, μείωση στο συμβατικό αντικείμενο με ταυτόχρονη μείωση της τιμής. Έτσι για την υπηρεσία φύλαξης, με νέα οικονομοτεχνική προσέγγιση,  ο Δήμος, αντί για 406.000, θα πληρώσει 298.400 ευρώ, με 6 αντί για 10 οχήματα και 9 άτομα πλήρωμα να περιπολούν, επί 8ωρο κάθε ημέρα, στο Δήμο Διονύσου, που με βάση το νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό χωρίζεται σε 5 τομείς περιπολίας: Άγ. Στέφανος- Κρυονέρι, Άνοιξη, Ροδόπολη- Σταμάτα, Δροσιά, Διόνυσος. Το 6ο όχημα θα είναι επικουρικό, ενώ αναμένεται να βοηθήσει ιδιαιτέρως στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Στο νέο ποσόν που θα καταβάλει τελικά ο Δήμος περιλαμβάνονται και συστήματα συναγερμού για τα 6 αντλιοστάσια, που πολλές φορές βανδαλίζονται, όπως αναφέρεται στην εισήγηση.

*Τέλος, έρχεται προς έγκριση η 1η αναγκαστική αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της ΕΣΤΙΑΣ που, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, αποτέλεσε αντικείμενο μακράς συζήτησης όταν συζητήθηκε στο Νομικό Πρόσωπο τη Μ. Πέμπτη.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Ακύρωση της αριθ. πρωτ. 7517/13.03.2020 εισήγησης της ∆/νσης Περιβάλλοντος, με την οποία ζητείται η «Ματαίωση ∆ιαδικασίας Σύναψης ∆ημόσιας Σύμβασης για την «Προμήθεια Υγρών Καυσίμων & Λιπαντικών», Έγκριση Πρακτικών No1 & No2 Ανοικτού ∆ιαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών για τις ανάγκες του ∆ήμου ∆ιονύσου και των Νομικών Προσώπων αυτού για δύο έτη.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικών 1 & 2 Ηλεκτρονικού Ανοικτού ∆ημόσιου ∆ιαγωνισμού για την “Προμήθεια οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού ∆ήμου ∆ιονύσου”.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρακτικού σε συμμόρφωση με απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) για την ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την “Υπηρεσία Φύλαξης Κτιρίων Εγκαταστάσεων και Χώρων του ∆ήμου ∆ιονύσου” και τροποποίηση επιχειρησιακού σχεδίου με μείωση του συμβατικού αντικείμενου.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 30378/22.07.2019 με Α∆ΑΜ 19SYMV005332181 2019-7-24 σύμβασης για την «Προμήθεια Πετρελαίου Θέρμανσης», σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση του Πρακτικού Νο.3 του Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την υπηρεσία αποκομιδής βιοαποδομήσιμων υλικών».

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης της αριθ. 44600/27-11-2019 (19SYMV005921741 2019-11-27) σύμβασης για την «Προμήθεια Θερμού Ασφαλτομίγματος και Συγκολλητικής Επάλειψης», σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016.

∆/ΝΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση της αριθ. 13/15-4-2020 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα «1η Αναμόρφωση-Υποχρεωτική προϋπολογισμού Ν.Π.ΕΣΤΙΑΣ ∆ήμου ∆ιονύσου 2020».

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Αίτημα της κ. Κοτσίκου Αργυρώς περί καταβολής αποζημίωσης για ζημιά στο Ι.Χ αυτοκίνητό της από πτώση σε λακκούβα επί του οδοστρώματος.

ΘΕΜΑ 9ο: Αίτημα του κ. Σαμιώτη Ιωάννη περί καταβολής αποζημίωσης για ζημιά στο Ι.Χ αυτοκίνητό του από πτώση σε φρεάτιο επί του οδοστρώματος.

ΘΕΜΑ 10ο: Αίτημα του κ. Καραγιώργου Γεώργιου περί καταβολής αποζημίωσης για ζημιά στο Ι.Χ αυτοκίνητό του από πτώση σε λακκούβα επί του οδοστρώματος.

ΘΕΜΑ 11ο: Ορισμός Μελών Επιτροπής ∆ιαγωνισμού «Προμήθεια Ασφάλτου».

∆ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 12ο: Έκθεση πεπραγμένων και απολογισμός διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου ∆ήμου ∆ιονύσου περιόδου 1/7/2019-31/12/2019.