logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επισκέφθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου 2020 το Δημαρχείο Διονύσου και είχε εποικοδομητική συνάντηση με το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη.

Η επίσκεψη του κου Πέτσα, ο οποίος τυχαίνει να είναι και δημότης Διονύσου, συμπίπτει με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19 και την έναρξη μιας νέας δύσκολης φάσης, κατά την οποία όλοι οι Έλληνες καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε, με σύνεση και υπευθυνότητα.

Ο κος Πέτσας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον κο Καλαφατέλη, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην πρώτη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19, οι Έλληνες αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ακούσαμε τους ειδικούς, ακολουθήσαμε τις Οδηγίες της Κυβέρνησης και κερδίσαμε την πρώτη μάχη περιορίζοντας τη διασπορά του Κορονωϊού. Όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, στις πόλεις και στα χωριά μας. Χάρη στην υπευθυνότητα όλων των πολιτών και την προσπάθεια των εργαζομένων που ήταν επιφορτισμένοι με την υγεία, την κοινωνική φροντίδα, την καθαριότητα και κάθε άλλη πτυχή της καθημερινότητας.

Στο Δήμο μας, με τον Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη, συζητήσαμε και για τη δεύτερη, δυσκολότερη, φάση που ξεκινά από αύριο. Αφήνουμε πίσω μας το SMS και το έντυπο μετακινήσεων και ξεκινάμε με αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία αλλά και προσεκτικά βήματα το μακρόσυρτο ταξίδι μας σε μια «νέα κανονικότητα». Πάντα με τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίας και των αποστάσεων.

Με Σχέδιο, με σεβασμό στους γύρω μας, με πίστη παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Μένουμε ασφαλείς».

O Δήμαρχος Διονύσου ευχαρίστησε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, δηλώνοντας τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υπουργό, δημότη μας αλλά και φίλο Στέλιο Πέτσα, για τη σημερινή επίσκεψή του στο Δημαρχείο Διονύσου. Είχαμε μαζί μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για διάφορα ζητήματα και συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε τη μεταξύ μας επικοινωνία και επαφή. Ο Δήμος μας στηρίζει από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του Covid-19. Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου περνάμε στη δεύτερη και πιο κρίσιμη φάση, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την οριστική έκβαση της Πανδημίας, με σκοπό την εξάλειψή της το συντομότερο δυνατό. Όλοι μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια. Όλοι μαζί κερδίζουμε σταδιακά τη μάχη κατά του Κορωνοίού. Μένουμε ασφαλείς και αισιοδοξούμε».