logo


Με την επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία προ των πυλών, η Ένωση Γονέων Διονύσου καλεί τη Δημοτική Αρχή να εξασφαλίσει την απόλυτη προστασία των μαθητών, με προτεραιότητα στην Γ’ Λυκείου και τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, με τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων και την παροχή υγειονομικού υλικού, αλλά και τους γονείς να ελέγχουν την τήρηση των μέτρων προστασίας:

3 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς:

Δήμαρχο Διονύσου κ. Γ. Καλαφατέλη

Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ν. Καρυστινό

Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γ. Τσουδερό

Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Δήμου Διονύσου

Προέδρους Σχολικών Επιτροπών Δήμου Διονύσου 

ΔΣ Συλλόγων Γονέων Δήμου Διονύσου

Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Δήμου Διονύσου

Γονείς Δήμου Διονύσου

Τοπικό Τύπο

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τα σχολεία ετοιμάζονται να ανοίξουν σε λίγες ημέρες και οι γονείς είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι γιατί σε πρωτόγονες συνθήκες καλούνται τα παιδιά τους να επιστρέψουν στα μαθήματα.

Τα προβλήματα των σχολείων στον Δήμο μας είναι γνωστά και επανειλημμένα έχουν αναδειχθεί από την Ένωση Γονέων.

ï Τα σχολεία μας φιλοξενούν πολλαπλάσιους μαθητές από αυτούς που θα έπρεπε βάσει των προδιαγραφών τους.

ï Αίθουσες διδασκαλίας έχουν διχοτομηθεί προκειμένου να στεγάσουν το διπλάσιο από τον προβλεπόμενο αριθμό μαθητών ενώ ακόμα και  ακατάλληλοι χώροι, έχουν ονοματιστεί αίθουσες διδασκαλίας και λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

ï Υπάρχει ακόμα και  αίθουσα που δεν διαθέτει παράθυρα για το φυσικό αερισμό του χώρου.

ï Στα περισσότερα σχολεία οι τουαλέτες  δεν επαρκούν για το μαθητικό πληθυσμό που φιλοξενούν, ενώ ταυτόχρονα είναι παλιές και χρήζουν ανακαίνισης και φυσικά δεν καθαρίζονται κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

ï Σχολεία συστεγάζονται  λόγω έλλειψης σχολικής στέγης.

ï Παιδιά σιτίζονται σε  αίθουσες διδασκαλίας, στις ίδιες αίθουσες και στα ίδια θρανία που γίνεται το μάθημα, χωρίς τραπεζοκόμους και χωρίς προσωπικό καθαριότητας.

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές και γονείς, προτείνουμε μία δέσμη μέτρων, ώστε να πραγματοποιηθούν με τους βέλτιστους όρους για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τα όποια μαθήματα πραγματοποιηθούν και κυρίως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ï Πρωινή σχολαστική καθαριότητα σε όλα τα σχολεία. Οι εργαζόμενες σήμερα στα σχολεία (εφόσον επιθυμούν την πρόσληψή τους για επιπλέον χρόνο εργασίας) να βρίσκονται σε αυτά από την ώρα έναρξης των μαθημάτων με επιπλέον αμοιβή και ασφάλιση. Με τα κατάλληλα απολυμαντικά υλικά να καθαρίζουν σε κάθε διάλειμμα θρανία, καρέκλες, πόμολα και τουαλέτες. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα  και για την δική τους προστασία.

ï Στους μαθητές και εκπαιδευτικούς να δοθούν μάσκες πολλαπλών χρήσεων (τουλάχιστον 5 στον κάθε ένα για συχνές αλλαγές) ενώ στον χώρο του κάθε σχολείου να μπορούν να βρουν γάντια και απολυμαντικό υλικό. Είναι αδιανόητο ο μόνος χώρος που δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα να είναι αυτός των σχολείων.

ï Να απαγορευτεί η χρήση στις βρύσες και στο κάθε σχολείο να υπάρχουν ατομικά  μπουκάλια με νερό. 

ï Να ενισχυθούν τα φαρμακεία με θερμόμετρα ανέπαφης μέτρησης

ï Να προμηθευτεί η Δημοτική Αρχή και να πραγματοποιήσει τεστ  ανίχνευσης Κορωναϊού.

ï Σε κάθε αίθουσα εξέτασης να εξασφαλίζεται απόσταση τουλάχιστον 5 τετραγωνικών μέτρων ανά εξεταζόμενο μαθητή και ανά επιτηρητή.

ï Κάθε απόγευμα να πραγματοποιούνται απολυμάνσεις των εξεταστικών κέντρων Πανελληνίων,  καθώς και σωστός αερισμός τους.

ï Σε όσες αίθουσες υπάρχουν και χρησιμοποιούνται  κλιματιστικά σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση των επιστημόνων, απαιτείται καθημερινός βιολογικός καθαρισμός τους και άμεση συντήρηση.

ï Να συνεδριάζουν άμεσα και με κατεπείγουσες διαδικασίες η ΔΕΠ, οι Σχολικές Επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να μην κωλυσιεργεί καμία ανάγκη  που θα προκύπτει. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ.

ï Ελέγχουν τους όρους λειτουργίας των σχολείων και πώς υλοποιούνται τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο.

ï Να ζητάνε συναντήσεις με το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και την Δημοτική Αρχή για τον έλεγχο της υλοποίησης των μέτρων.

ï Να προβάλλουν τις διεκδικήσεις μας για τους όρους υγιεινής – ασφάλειας και ισότιμης δωρεάν μόρφωσης που πρέπει να παρέχει το σχολείο.

Για το ΔΣ

Μαγκλάρα Ελένη

Πρόεδρος

Τσολάκου Χριστίνα

Γραμματέας