logo


Πολιτικός νονός, επαγγελματίας πολιτικάντης, επαγγελματίας της πολιτικής αλητείας, αστοιχείωτος, πολιτικό άκαρι, είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χτες αντάλλαξαν στο καθιερωμένο δεκάλεπτο χαμηλού πολιτικού πολιτισμού ο τέως με τον νυν Δήμαρχο Διονύσου, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης την Πέμπτη 30 Απριλίου, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αν τους αθροίσουμε με τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν προχθές βράδυ, στην πρώτη φάση της συνεδρίασης, τότε πια δεν έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δυο επιφανείς τοπικούς “παίκτες” που αφορμή γυρεύουν να μαρκάρουν σκληρά τον αντίπαλο, με την υπόλοιπη ομάδα να παρακολουθεί είτε αποδοκιμάζοντας είτε ενθαρρύνοντας κατά περίπτωση τον ένα ή τον άλλο.

Η πρόσφατη αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε σε δυο φάσεις, σημαδεύτηκε από τις τοποθετήσεις και τις επιθέσεις του τέως Δημάρχου, που διανθίστηκαν με όρους που παραπέμπουν στη μαφία: Οι χαρακτηρισμοί για συμμορίες, πολιτικό νονό και ντουέτο της αμαρτίας (σ.σ. δεν θα μπορούσε να λείπει από τις αναφορές του ο Γενικός Γραμματέας, στενός συνεργάτης του κάποτε, κόκκινο πανί πλέον) του Δ. Ζαμάνη, είχαν ως άμεση αντίδραση του Γ. Καλαφατέλη την “υπόσχεση” για μήνυση και αγωγή.

Στο σκληρό αυτό μαρκάρισμα, υπάρχει παγίως ένας σημαντικός τραυματίας: Η πόλη. Κι άλλος ένας: Η λειτουργία του ανώτατου συλλογικού οργάνου της (που περιοδικά το επικαλούνται ή το απαξιώνουν ανάλογα με το τι τους βολεύει). Κι άλλος ένας τραυματίας: Οι πολίτες. Και, πλέον, ένας εχθρός: Η επόμενη, μετά κορονοϊό, ημέρα.

Στη δίνη της πανδημίας, πολύ φοβούμαστε πως ξεκινάει να γράφεται ακόμη μια μελανή σελίδα στην ιστορία της πόλης.