logo


Διακόπηκε στις 12 τα μεσάνυχτα λόγω προχωρημένης ώρας η χθεσινή συνεδρίαση, πρώτη με τηλεδιάσκεψη, του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, όπως προβλέπει ο Κανονισμός λειτουργίας του. Στη διάρκειά της, σχεδόν τεσσάρων ωρών, το Σώμα- εν μέσω σφοδρών αντεγκλήσεων, κατηγοριών και χαρακτηρισμών και με μια προ Ημερησίας Διάταξης διαδικασία που κράτησε σχεδόν μια ώρα- πρόλαβε να συζητήσει και να αποφασίσει για 7 από τα 25 συνολικά θέματα. Από όσα συζητήθηκαν το πρώτο, που αφορούσε στην επίγεια τοποθέτηση υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ στη Δροσιά, καταψηφίστηκε, μια που αρνητικά τοποθετήθηκαν οι τέσσερις από τις πέντε παρατάξεις της μειοψηφίας. Οι τόνοι και η ένταση ανέβηκαν ιδιαιτέρως κατά τη συζήτηση της 2ης δεσμευτικής αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, ώστε να ενσωματωθεί η πρόσφατη απ’ ευθείας ανάθεση σε ιδιώτη των 110.000 χιλιάδων για τις επισκευές στις βλάβες της ύδρευσης. Το θέμα τελικά εγκρίθηκε με τη διπλή ψήφο της Προέδρου, μια που σημειώθηκε ισοψηφία με 17 θετικές και άλλες τόσες αρνητικές ψήφους, ενώ η διαδικασία θεωρήθηκε παράνομη από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να την προσβάλει. Ενώ καθόλου εύκολη δεν ήταν και η έγκριση, τελικά, των υπολοίπων θεμάτων με μικρότερη ή μεγαλύτερη πλειοψηφία, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στη συνεδρίαση.

Και ενώ όλοι λίγο πολύ περίμεναν τη διακοπή λόγω ώρας, ουδείς- από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, τουλάχιστον- ήταν προετοιμασμένος για αυτό που ακολούθησε: Την Πρόεδρο του Σώματος Σ. Κατσίγιαννη να καληνυχτίζει τους συναδέλφους της και να διακόπτει τη σύνδεσή της, ανακοινώνοντας άνευ ετέρου ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι! Δηλαδή σε ώρα εργάσιμη για τους περισσότερους συμβούλους, κάτι που έσπευσαν να επισημάνουν, αλλά ματαίως, πολλοί από αυτούς.

“Οργανωμένο έγκλημα, όπως αυτά που κάνουν οι συμμορίες”, κατήγγειλε ευθύς αμέσως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τέως Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, για συμμορία και μιζαδόρους του αιώνα ακούστηκε να λέει ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, αναφερόμενος στις απ’ ευθείας αναθέσεις της προηγούμενης Διοίκησης ύψους 1,4 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο, που είχε αποκαλύψει η Οδός Διονύσου, ενώ στη «δημοκρατική ευαισθησία» της νυν Δημοτικής Αρχής αναφέρθηκε χλευαστικά η Λ. Φέρμελη από τους ΜΑΖΙ για το Διόνυσο.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η συνεδρίαση θα συνεχιστεί με τη χθεσινή απαρτία, ενώ πιθανολογείται πως θα σημειωθούν πολλές απουσίες, ειδικά από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Στα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα περιλαμβάνεται η έγκριση δέκα πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής, η τροποποίηση παλαιότερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τους όρους μίσθωσης νέου χώρου, όπου θα λειτουργεί ο κλαδοφάγος, η κατανομή ποσού 74.000 ευρώ στις  δυο Σχολικές Επιτροπές, η έγκριση του τελικού Καταστατικού του “Πανελλήνιου Δικτύου για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ΟΗΕ, Πολιτισμός, Παιδεία, Περιβάλλον Ο.Τ.Α.” και η ίδρυση του δημοτικού Κτηνιατρείου.

Είναι περιττή εδώ, θεωρούμε, η υπενθύμιση πως η αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συσχετισμοί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την εύθραυστη πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, περνάει αναγκαστικά μέσα από τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για συναινέσεις σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα, ανάγκη που όπως φάνηκε δεν γίνεται αντιληπτή από όλους. Ο αυταρχισμός, με τη μορφή που εκδηλώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, πολώνει ακόμη περισσότερο το ήδη πολύ οξυμένο κλίμα- που διατηρήθηκε ακέραιο και στην τηλεδιάσκεψη. Πρόθυμη να ρίξει λάδι στη φωτιά αποδεικνύεται, από την άλλη πλευρά, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με τον επικεφαλής της να έχει σταθερά υιοθετήσει το ρόλο του τιμητή και του αδέκαστου, σε μια προσπάθεια(;) να αποστασιοποιηθεί από τα μελανά σημεία της θητείας της την περασμένη πενταετία, που οδήγησαν και στην εκλογική της ήττα.

Το τελευταίο, δυστυχώς, που παρήχθη χθες βράδυ ήταν η πολιτική, ακριβώς πριν από την «επόμενη ημέρα».