logo


Στις 10 το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ξεχωρίζει ανάμεσά τους ακόμη ένας διαγωνισμός, για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, που θα καλύψει τη διετία 2020-2021. Ο προϋπολογισμός, με βάση τη μελέτη της υπηρεσίας του Δήμου, ανέρχεται στις 153.000 ευρώ που με το ΦΠΑ και το δικαίωμα προαίρεσης (δηλαδή την επέκταση της σύμβασης) 30%, ανεβαίνει στις 246.636 ευρώ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το Υπουργείο Εσωτερικών πρόσφατα χρηματοδότησε τους Δήμους της χώρας για τη διαχείριση των αδέσποτων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού. Η χρηματοδότηση, που δόθηκε με πληθυσμιακά κριτήρια, αφορούσε στην προμήθεια τροφών και φαρμακευτικών σκευασμάτων για τα αδέσποτα. Ο Δήμος Διονύσου για τα παραπάνω επιχορηγήθηκε με το ποσόν των 7500 ευρώ. Τέλος, ένα ακόμη θέμα, συναφές με τα αδέσποτα, έρχεται προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την πρώτη που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη το βράδυ της Τετάρτης 29 Απριλίου, και αφορά στην απόφαση για ίδρυση και λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου.

Επιπλέον η Οικονομική Επιτροπή καλείται να εγκρίνει ακόμη μια αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2020, αποκλειστικά για την ενσωμάτωση της υπηρεσίας αποκατάστασης των βλαβών στην ύδρευση και καταμέτρησης της κατανάλωσης. Η υπηρεσία αυτή, υπενθυμίζεται, δόθηκε με απ’ευθείας ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη, μια που ο Δήμος δήλωσε αδυναμία να την εκτελέσει με δικά του μέσα και προσωπικό.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: 2η ∆ΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ Ο.Ε. 2020.

∆/ΝΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση της αριθ. 5/2020 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. ∆ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ «Θ. & ∆. ΚΥΡΙΑΚΙ∆ΟΥ» µε θέµα «Τροποποίηση προϋπολογισµού 2020, σύµφωνα µε την αριθ. Πρωτ. 424/27- 3-2020 γνώµη του Παρατηρητηρίου Οικονοµικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

ΘΕΜΑ 3ο: Σύσταση Πάγιας Προκαταβολής στις Κοινότητες του ∆ήµου.

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς Επίπλων από την ALPHA BANK ΑΕ για το 4ο ∆ηµοτικό ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση µελέτης και όρων διακήρυξης για «Υπηρεσίες ∆ιαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς (εργασίες περίθαλψης, φιλοξενίας, περισυλλογής κλπ)» ο.ε. 2020 -2021, προϋπολογισµού (246.636,00) €, συµπεριλαµβανοµένου δικαιώµατος προαίρεσης 30% και ΦΠΑ 24% – Συγκρότηση Επιτροπής ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης των προσφορών του διαγωνισµού.