logo


Στις 10 το πρωί, αύριο Τετάρτη 22 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου με 20 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πρόσληψη ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του Δήμου για το έργο των LED. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, είχε προηγηθεί, στις αρχές του περασμένου Φεβρουρίου, απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το ίδιο το έργο που είχε αποφασισθεί, εν μέσω ισχυρότατων αντιδράσεων και σειράς καταγγελιών, επί των ημερών της απελθούσας Δημοτικής Αρχή. Η ματαίωση αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή πριν δυο μήνες για λόγους που βασίζονταν στην παράτυπη διεξαγωγή της διαδικασίας ανάθεσης, σε παράβαση χρονικών προθεσμιών αλλά και σε έλλειψη επαρκούς ανταγωνισμού. Σύμφωνα, τέλος, με τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη σ’ εκείνη τη συνεδρίαση, το έργο “θα επαναδημοπρατηθεί και θα δείτε πως ο Δήμος Διονύσου θα εξοικονομήσει πολύ περισσότερα. Και τότε θα δείτε και τα σκάνδαλα”.

*Παρατείνονται κατά δυο μήνες οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού, στο πλαίσιο της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Τον περασμένο Μάρτιο η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την πρόσληψη 24 εργαζομένων, με δίμηνη σύμβαση, για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Η διαδικασία πρόσληψης των εργαζομένων αυτών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ αύριο η Οικονομική Επιτροπή καλείται να αποφασίσει την παράταση των συμβάσεών τους για ακόμη δυο μήνες.

*Απ’ ευθείας ανάθεση ύψους 25.000 ευρώ περίπου προτείνεται για την προμήθεια διαδικτυακών εφαρμογών η χρήση των οποίων θα διευκολύνει την εξ αποστάσεως έκδοση πιστοποιητικών, δικαιολογητικών, διαχείριση αλληλογραφίας, κ.λπ. Με τον παραπάνω τρόπο λειτουργίας, υπογραμμίζεται στην εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερού, θα αποφεύγεται η συνάθροιση πολιτών και υπαλλήλων, με αποτέλεσμα τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

*Προτείνεται, τέλος, η τιμολογιακή πολιτική για τη φοίτηση στη Μουσική Σχολή (δίδακτρα, εξέταστρα, κ.λπ.) αλλά και στα επιμορφωτικά μαθήματα που παρέχει ο Δήμος Διονύσου στους πολίτες. Το τελευταίο διάστημα, και ιδίως μετά από την κατάργηση του Νομικού Προσώπου Νεολαίας- Άθλησης- Πολιτισμού Ο ΘΕΣΠΙΣ, η φοίτηση στη Μουσική Σχολή και η παρακολούθηση των επιμορφωτικών μαθημάτων ήταν δωρεάν, μια που υπήρχε δυσκολία στην είσπραξη των διδάκτρων. Εντούτοις, και σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ν. Καρυστινό, η καθιέρωση τιμολογιακής πολιτικής κρίθηκε απαραίτητη, ειδικά για τη Μουσική Σχολή, που αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και δίδει διπλώματα. Ο ίδιος, τονίζοντας πως το ύψος των προτεινόμενων διδάκτρων είναι κατά πολύ χαμηλότερο των αντίστοιχων στα ιδιωτικά Ωδεία,  δήλωσε στην Οδό Διονύσου πως υπάρχει η σκέψη από την Αντιδημαρχία για μια νέα διάρθρωση αυτών των παρεχομένων υπηρεσιών, στο πλαίσιο του υπό εκπόνηση νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Αναλυτικά  η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση της αριθ. 158/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

ΘΕΜΑ 2ο: Αποδοχή δωρεάς: ∆έκα ∆οχείων Χλωρίου (S-1P CHLORO-EN 10Kg) από την εταιρεία ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΙΣΙ∆ΩΡΟΣ Ο.Ε. (NICOCHEM).

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση μελέτης και απευθείας ανάθεση με την διαδικασία του κατεπείγοντος προμήθειας διαδικτυακών εφαρμογών για την Εφαρμογή ∆ιαχείρισης Αιτημάτων ∆ιαλειτουργικότητας ΚΑΕ: 15.6262.0001.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση α) της 2/2020 Μελέτης της ∆ιεύθυνσης Οικονομικών, β) των Όρων διακήρυξης του δημόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού και γ) την συγκρότηση της Επιτροπής ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης Προσφορών του ∆ιαγωνισμού για την Προμήθεια Ειδών καθαριότητας και Ευπρεπισμού για τις ανάγκες του ∆ήμου ∆ιονύσου και των ΝΠ∆∆ 2020-2021.

∆/ΝΣΗ ΑΝΘΡ. ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ & ∆ΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για την παράταση των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού που θα απασχοληθεί για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών πρόσκαιρων αναγκών του ∆ήμου ∆ιονύσου λόγω εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προμήθεια Ασφάλτου».

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής Τελών Κυκλοφορίας Μηχανημάτων Έργου του ∆ήμου ∆ιονύσου για το Έτος 2020.

ΘΕΜΑ 8ο: ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ Ο∆ΩΝ, ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ, ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ∆ΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ∆ΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΩΓΗ.

ΘΕΜΑ 10ο: Ματαίωση διαγωνιστικής διαδικασίας με τίτλο «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SMART CITIES, ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ∆ΗΜΟ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ».

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 11ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 12ο: Περί Καθορισμού του Πλαισίου Τιμολογιακής Πολιτικής που θα ακολουθηθεί για τη Μουσική Σχολή και τα Επιμορφωτικά Μαθήματα του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “Β. ΑΡΑΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 16ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 17ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 18ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 19ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑ- ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 20ό: Εξειδίκευση δαπάνης για την Προμήθεια Αυτοκόλλητων ∆ιακριτικών για τα οχήματα του ΒΣΣ.