logo


Σε αυξημένη ετοιμότητα και εγρήγορση έχει τεθεί η Δημοτική Αστυνομία Διονύσου, στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ανέφερε ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης σε δηλώσεις του στην Οδό Διονύσου, στο περιθώριο της χθεσινής (14/4) συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. Η παραπάνω δήλωση έγινε μετά από ερώτηση της Οδού Διονύσου, με αφορμή τα περιστατικά που σημειώθηκαν σε Ιερούς Ναούς στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, όπου όπως είναι γνωστό, ιερείς κοινώνησαν πιστούς, κατά παράβαση των εντολών της ηγεσίας τόσο της πολιτείας όσο και της εκκλησίας. Για τα δυο αυτά περιστατικά έχουν ήδη σχηματιστεί δικογραφίες.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τα μέτρα περιορισμού, βοηθούντος και του καιρού των τελευταίων ημερών, φαίνεται να έχουν χαλαρώσει στο Δήμο Διονύσου, όπου για παράδειγμα στην Παιδική Χαρά επί της οδού Κίου, στην Κοινότητα Διονύσου, πολλές φορές έχουν θεαθεί παιδιά να προσέρχονται με τους γονείς τους. Οι τελευταίοι απολαμβάνουν τον ήλιο στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Διονυσίου ενώ τα παιδιά σκαρφαλώνουν στο χαμηλό φράχτη και περνούν στο χώρο της Παιδικής Χαράς, όπου και παραμένουν παίζοντας με τις ώρες.

Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί σε όλο το εύρος του Δήμου, με χαρακτηριστικό αυτό σε μια από τις εισόδους του Κτήματος Τατοϊου, στο Κρυονέρι, όπου καθημερινά πλέον σταθμεύει όχημα της Αστυνομίας για να αποτρέψει τη μαζική είσοδο δεκάδων περιπατητών.