logo


Στις 10.30 το πρωί, αύριο Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ, με 10 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, για κάποια από τα οποία έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά και αναμένεται να απασχολήσουν ιδιαιτέρως την αυριανή συνεδρίαση.

*Πρώτο πρώτο η υποχρεωτική 1η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, ειδικά μετά από αναγκαίες τροποποιήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μειώνονται, για παράδειγμα, τα έξοδα για την προμήθεια τροφίμων, μια που οι Παιδικοί Σταθμοί, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΕΣΤΙΑΣ, παραμένουν κλειστοί, καθώς και τα έξοδα θέρμανσης και ηλεκτροφωτισμού για τους Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ που επίσης παραμένουν κλειστά, αλλά και τα καταβαλλόμενα ενοίκια όπως και τα έξοδα για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυξάνονται, αντιθέτως, από την άλλη πλευρά, τα έξοδα για την προμήθεια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, που μάλιστα εμφανίζονται δυο φορές σε ισάριθμους κωδικούς του Προϋπολογισμού. Αυξάνεται επίσης, χωρίς περαιτέρω επεξηγήσεις, η παγία προκαταβολή, από 4000 ευρώ- όπως είχε ορισθεί πέρυσι το Μάρτιο- σε 6000 ευρώ, για την αντιμετώπιση άμεσων μικρών δαπανών, μέχρι ύψους 400 ευρώ. Το ύψος της παγίας πλέον ακουμπά “το ταβάνι” για Δήμο με τα πληθυσμιακά δεδομένα του Δήμου Διονύσου.  Αυξάνεται επιπλέον κατά 18000 ευρώ το κονδύλι για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικών συγκροτημάτων και λογισμικών, φθάνοντας συνολικά στις 70.000 ευρώ, χωρίς και σ’ αυτήν την περίπτωση να υπάρχει η παραμικρή αιτιολόγηση για την παραπάνω τροποποίηση των ποσών.

*Ακόμη ένα θέμα που αναμένεται να απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο, και συνδέεται αναπόφευκτα με την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, είναι αυτό που αφορά στην προμήθεια λογισμικού για την υποστήριξη των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΑΠΗ και λογισμικό για τον έλεγχο τήρησης του ωραρίου των υπαλλήλων του Νομικού Προσώπου. Πρόκειται, με λίγα λόγια, για την ψηφιοποίηση του αρχείου της ΕΣΤΙΑΣ, κίνηση που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία της και θα διευκολύνει την παρακολούθηση παροχής υπηρεσιών των Παιδικών Σταθμών με τα 400 παιδιά και των ΚΑΠΗ με τα 1600 μέλη, ενώ προβλέπεται και λογισμικό για την κάρτα που χτυπούν οι εργαζόμενοι στο Νομικό Πρόσωπο κατά την προσέλευση και την αναχώρησή τους. Η εν λόγω προμήθεια προτείνεται νε γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση, ύψους 24.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η πρόθεση του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Κοκκαλά να προχωρήσει στην παραπάνω αναβάθμιση ήταν γνωστή εδώ και καιρό, μια που ο ίδιος την είχε ανακοινώσει σε παραπάνω από μια συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως άλλωστε έχει καταγράψει η Οδός Διονύσου από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο κ. Κοκκαλάς είχε τότε δεσμευθεί πως πριν από οποιαδήποτε κίνηση, το θέμα θα ερχόταν για περαιτέρω συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αντ’ αυτού, αύριο θα συζητηθούν η έγκριση μελέτης για τη σχετική προμήθεια, τη στιγμή μάλιστα που η απόφαση Προέδρου για την εν λόγω αναγκαιότητα είναι ήδη αναρτημένη στη Διαύγεια! 

*Ασαφής είναι και η εισήγηση για το θέμα που αφορά στην πυροπροστασία του Παιδικού Σταθμού “Π. και Μ. Κουκουτσέα” στην Κοινότητα Διονύσου: Πριν από 5 σχεδόν μήνες, ο Πρόεδρος ανακοίνωνε πως μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησής του, του προσωπικού και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η ΕΣΤΙΑ κατάφερε- κάνοντας χρήση πρόσφατου νόμου- να εξοικονομήσει 30.000 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στη μελέτη και εγκατάσταση συστήματος πυροπροστασίας για το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, το οποίο πρέπει να διαθέτει ο εν λόγω Παιδικός Σταθμός, χωρίς παράλληλα καμιά έκπτωση στην ασφάλεια του κτηρίου και των παιδιών. Τότε είχε εγκριθεί η επικαιροποίηση της ήδη υπάρχουσας μελέτης με νέα σχέδια παθητικής πυροπροστασίας, με απ’ ευθείας ανάθεση και κόστος 2480 ευρώ.  Ανάκληση εκείνης της απόφασης προτείνει εντούτοις στην αυριανή συνεδρίαση ο κ. Κοκκαλάς, συνεπώς και τη σύνταξη τελικά νέας μελέτης για την παθητική πυροπροστασία του Παδικού Σταθμού, και πάλι με απ’ ευθείας ανάθεση, και με το ίδιο και πάλι κόστος, 2480 ευρώ.

*Όσο για την ανάγκη μετεγκατάστασης των γραφείων της ΕΣΤΙΑΣ, τέλος, προτείνεται η μεταφορά της σε χώρο 124 τ.μ. στο ίδιο κτήριο, της πρώην Εφορίας Αγ. Στεφάνου, όπου φιλοξενείται και σειρά δημοτικών φορέων. Η ανάγκη αυτή αποδίδεται στην αύξηση των υπηρεσιακών απαιτήσεων και στην πιθανότητα διεύρυνσης του αντικειμένου του Νομικού Προσώπου στο μέλλον σε θέματα κοινωνικής ωφέλειας και προστασίας, που με τη σειρά της ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση του προσωπικού.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Θέμα 1ο: 1η Αναμόρφωση – Υποχρεωτική Προϋπολογισμού «Ν.Π. ΕΣΤΙΑΣ Δήμου Διονύσου 2020».

Θέμα  2ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών  έτους 2019  για το Δ’ τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 3ο: Ορισμός υπολόγου διαχειριστή της παγίας προκαταβολής για το έτος 2020

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση σύστασης  παγίας προκαταβολής έτους 2020 για το ΝΠ «Η ΕΣΤΙΑ» .

ΘΕΜΑ 5ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.7134 ο.ε. 2020 με τίτλο «Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ηλεκτρονικά συγκροτήματα και λογισμικά», Έγκριση της μελέτης και των τεχνικών προδιαγραφών για την  ανάθεση της  Προμήθειας  λογισμικού (υπηρεσία) για τις Υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Διονύσου «Η ΕΣΤΙΑ».

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.6117.0004 με τίτλο «Αμοιβές Τεχνικού Ασφαλείας» και Κ.Α. 00.6117.0005 με τίτλο «Αμοιβές Ιατρού Εργασίας»  ο.ε. 2020, έγκριση της τεχνικής   περιγραφής και  μελέτης για την  ανάθεση της παροχής  υπηρεσιών  Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας για τους εργαζόμενους  του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 7ο: Ανάκληση της υπ’αριθμ.83/2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και εκ νέου λήψη απόφασης για Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.7311 ο.ε. 2020 με τίτλο «Δαπάνες κατασκευής επέκτασης και συμπλήρωσης κτιρίων ΟΤΑ»  και   Έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για την απ’ ευθείας ανάθεση για την υπηρεσία Ενημέρωση Φακέλου της 25/2006 Οικοδομικής Άδειας στην Πολεοδομία για νέα μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας με τα αντίστοιχα σχέδια και αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη του Βρεφονηπιακού Σταθμού ΔΙΟΝΥΣΟΥ «ΠΑΡΙ & ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΕΑ και συγκρότηση  της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της υπηρεσίας.

ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη απόφασης για μη καταβολή μηνιαίας  οικονομικής εισφοράς (τροφεία) λόγω αναστολής λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π.«Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης για έγκριση της αναγκαιότητας  αντικατάστασης του  χώρου που στεγάζονται τα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π.«Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 10ο: Πρακτική άσκηση  σπουδαστριών   του  Δ.ΙΕΚ-ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ  και του Ι.Ι.Ε.Κ. ΣΒΙΕ.