logo


Στον κατάλογο των ενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καταχωρήθηκε και επισήμως ο Αγροτικός Αμπελουργικός Ελαιοκομικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Σταμάτας, μετά από 20 χρόνια αδράνειας. Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη έρχεται να σφραγίσει μια διαδικασία σχεδόν έξι χρόνων  για την επανενεργοποίηση του Συνεταιρισμού. Στη διάρκειά τους σημειώθηκε σφοδρή σύγκρουση  με την απελθούσα Δημοτική Αρχή, που αμφισβητούσε τη νομιμότητα των διαδικασιών προς την επανενεργοποίηση αυτή ενώ διεκδικούσε τη χρήση ακινήτου, ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού, το οποίο όμως η τότε Διοίκηση του Δήμου είχε αποφασίσει μονομερώς να το χρησιμοποιεί για την αποθήκευση δημοτικού εξοπλισμού. Η σύγκρουση αυτή μεταφέρθηκε πολλές φορές και στις δικαστικές αίθουσες, απ’ όπου ο Συνεταιρισμός βγήκε δικαιωμένος, ενώ η καταχώρησή του στο ειδικό μητρώο των ενεργών Συνεταιρισμών ανοίγει το δρόμο για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που του παρέχει η σχετική νομοθεσία, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και προαγωγή των μελών τους. Ήδη ξεκινά η ομαλή διάθεση αγροτικών προϊόντων από τη Δευτέρα 13 Απριλίου, στο κτήριο της αποθήκης, που πριν από λίγες ημέρες αποδόθηκε στο Συνεταιρισμό από τη νυν Διοίκηση του Δήμου. Σχετικό είναι και το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ (πρώην Αγροτικός Συνεταιρισμός Σταμάτας)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι προσπάθειες των μελών για την επαναλειτουργία του Αγροτικού Αμπελουργικός Ελαιοκομικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σταμάτας (πρώην Αγροτικός Συνεταιρισμός Σταμάτας) τελεσφόρησαν έπειτα από πέντε χρόνια.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο Α.Α.Ε.Μ.Σ. ΣΤΑΜΑΤΑΣ  καταχωρήθηκε με τον ειδικό αριθμό μητρώου στον κατάλογο των ενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Την Δευτέρα 13.4.2020 ξεκινά και η διάθεση των αγροτικών προϊόντων, στο κτίριο ιδιοκτησίας του, επί της οδού Μαραθώνος 15 στην Σταμάτα Αττικής.

Μέρες και ώρες λειτουργίας (εκτός επίσημων αργιών):

Δευτέρα 17.00 -20.00

Τετάρτη 17.00 -20.00

Σάββατο 9 με 13.00

Κυριακή 11 με 13.00

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλα τα μέλη μας και τους φίλους που στάθηκαν ενεργοί συμπαραστάτες για την επίτευξη του έργου μας.

Το ΔΣ