logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, από τις 15:00 έως τις 19:30.

Τη δράση αιμοληψίας διενήργησε κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», στελεχωμένο από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό που τήρησε όλους τους υγειονομικούς κανονισμούς προστασίας των αιμοδοτών, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον Covid-19. Υπεύθυνη της αιμοδοσίας, από πλευράς Δήμου Διονύσου, ήταν η κα Καλλιόπη (Κέλλυ) Σαββοπούλου.

Η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία υπήρξε κυριολεκτικά συγκινητική, καθώς παρά το γεγονός ότι πολύ πρόσφατα, και συγκεκριμένα εντός του Μαρτίου, είχαν πραγματοποιηθεί άλλες δύο αιμοδοσίες, μία στον Άγιο Στέφανο και μία στο Κρυονέρι, προσήλθαν τελικά πάνω από 100 αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν 89 μονάδες αίματος !

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε μία εποχή που η προσφορά αίματος είναι απολύτως απαραίτητη για το σύστημα υγείας.

Το παρών στην αιμοδοσία έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Διονύσου Γιάννης Τσουδερός, ενώ προσήλθαν ακόμη πρώην και νυν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

Ο κος Καλαφατέλης μετά την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που βιώνουμε, ο Δήμος μας έστειλε άλλο ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μας, και όχι μόνο, οι οποίοι προτίμησαν για λίγο να μη μείνουν σπίτι αλλά να δώσουν το παρών στην αιμοδοσία, ενισχύοντας τη μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Διονύσου και της Πολιτείας, για τη συγκέντρωση ικανής ποσότητας αίματος, ειδικά ενόψει της Πανδημίας. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της αιμοδοσίας. Θα συνεχίσουμε Όλοι Μαζί να δίνουμε αίμα και να βοηθάμε με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας».