logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται και τον Απρίλιο οι διανομές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το Δήμο Διονύσου προς τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Οι διανομές, που πραγματοποιούνται από τους υπαλλήλους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου με όλους τους δυνατούς τρόπους (κατ’οίκον ή με ραντεβού) αλλά και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, στο πλαίσιο μείωσης της εξάπλωσης του Covid-19,  θα συνεχιστούν και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ) το οποίο υλοποιείται από το Δήμο Διονύσου μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, με Εθνική Αρχή συντονισμού το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει ήδη προγραμματιστεί για την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.,  διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης  κατ’ οίκον.

Για την παραλαβή των ειδών όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν  τον αριθμό ΑΜΚΑ. Οι εξουσιοδοτήσεις για την παραλαβή πακέτου από τρίτο πρόσωπο, μπορούν να μη φέρουν βεβαίωση γνησίου υπογραφής.

Δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ είναι 87 οικογένειες και η διανομή περιλαμβάνει: ελαιόλαδο, φακές, ζυμαρικά, ζάχαρη, καθαριστικό υγρό, υγρό πιάτων, ρύζι, αλεύρι, κριθαράκι, χυλοπίτες, φρυγανιές, σκόνη για πλύσιμο, αφρόλουτρο, χαρτί υγείας, σαμπουάν, οδοντόκρεμα και φασόλια (επισυνάπτεται Πίνακας Διανεμόμενων Προϊόντων).

Και στη διανομή μέσω ΤΕΒΑ ο Δήμος λαμβάνει όλα τα  απαραίτητα μέτρα προστασίας εργαζομένων και δικαιούχων.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Το κύριο μέλημά μας, σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι, είναι κανείς κάτοικος του Δήμου μας να μη μείνει μόνος του, να μη μείνει χωρίς τα απαραίτητα. Οι διανομές προϊόντων σε ευπαθείς και ευάλωτες οικογένειες είναι εδώ και αρκετές μέρες σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν και το προσεχές διάστημα. Με αλληλεγγύη συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.  Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τους εργαζόμενους του Δήμου Διονύσου, που καθημερινά δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Συνεχίζουμε να Μένουμε σπίτι και να Μένουμε ασφαλείς».