logo


Στις 10 το πρωί την προσεχή Τρίτη 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 11 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η παραλαβή ενός μικρού ηλεκτρικού φορτηγού οχήματος, αξίας 43.200 ευρώ, μετά από σύμβαση που είχε υπογράψει η απελθούσα Δημοτική Αρχή. Η εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερού προτείνει την παραλαβή του οχήματος, ακόμη και αν η έκδοση άδειας κυκλοφορίας δεν μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να εκδοθεί, μια που οι απαραίτητοι έλεγχοι από ΚΤΕΟ έχουν προσωρινά ανασταλεί λόγω της πανδημίας.

*Η ανακήρυξη οριστικού αναδόχου για το έργο της αποχέτευσης στη Δροσιά. Πρόκειται ουσιαστικά για την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, μια που μέχρι σήμερα έχει εκτελεσθεί το 50% περίπου του συνόλου του έργου, με βάση προκαλλικρατική εργολαβία, την οποία δεν ολοκλήρωσε ο αρχικός εργολάβος και κηρύχθηκε έκπτωτος. Εν προκειμένω ο οριστικός ανάδοχος για το υπόλοιπο μισό, ανάμεσα σε 11 υποψήφιους που τελικά κατέθεσαν προσφορές, έχει δώσει έκπτωση σχεδόν 63%, γεγονός που είχε δημιουργήσει στο παρελθόν αμφισβητήσεις για την επάρκεια του αναδόχου, ενώ υπήρξε και γνωμοδότηση από υπουργική Επιτροπή που έκρινε την αξιοπιστία του.

*Επανέρχεται το θέμα με την αποκατάσταση βλαβών ύδρευσης και την καταμέτρηση της κατανάλωσης στους υδρομετρητές, που είχε αναβληθεί στην τελευταία συνεδρίαση την προηγούμενη Τρίτη. Στη νέα εισήγηση που συνοδεύει το θέμα, βάσει μελέτης της Υπηρεσίας, και υπογράφεται από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη, ο ενδεικτικός προϋπολογισμός αναθεωρείται προς τα κάτω κατά 200 περίπου ευρώ, στις 113.832 ευρώ, και τα δυο τμήματα της μελέτης- τόσο η αποκατάσταση βλαβών όσο και η καταμέτρηση της κατανάλωσης- προτείνεται να ανατεθούν στον ίδιο ανάδοχο έναντι του ποσού των 111.555 ευρώ, μετά από την προσφορά του όπου προσέφερε έκπτωση 2% στον παραπάνω προϋπολογισμό.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες της  Οδού Διονύσου, προσπάθεια καταβάλλεται ώστε να πραγματοποιηθεί σύντομα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, όπως ήδη συμβαίνει στην Οικονομική Επιτροπή. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται και τα υπόλοιπα tablets που θα δοθούν στους 41 δημοτικούς συμβούλους, ώστε όλοι να μπορούν να συνδεθούν στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη στην προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Παραλαβή Υλικού.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικών 1 & 2 Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την “Προμήθεια Υπηρεσίας Συντήρησης & Επισκευής Μεταφορικών Μέσων με την Προμήθεια των Ανταλλακτικών τους”.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση οριστικής κατακύρωσης αποτελέσματος συνοπτικού διαγωνισμού και ανακήρυξη οριστικού αναδόχου του συνοπτικού διαγωνισμού για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΙΒΩΤΙ∆ΙΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ∆ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ 65.224,00 ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ Φ.Π.Α. 24%.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 4ο: Επείγουσα Προμήθεια Υπηρεσίας Αποκατάστασης Βλαβών ∆ικτύου Ύδρευσης και Καταγραφής Ενδείξεων Υδρομετρητών Καταναλωτών Ύδατος του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς 10 δοχείων/20 λίτρων απολυμαντικού Dalco- 100.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 6ο: 1. ∆ιαπίστωση επάρκειας των ληφθέντων επανορθωτικών μέτρων της εταιρείας “ΙΛΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. ΙΛΙΟΝ ΕΛΛΚΑΤ ΑΤΕ” προς απόδειξη της αξιοπιστίας της, ως προσωρινού αναδόχου του έργου: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ∆.Κ. ∆ΡΟΣΙΑΣ», προϋπολογισμού 5.400.000,00 € (πλέον ΦΠΑ).

2. Κατακύρωση της σύμβασης εκτέλεσης του έργου: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ∆.Κ. ∆ΡΟΣΙΑΣ»».

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για ενίσχυση των Κοινωνικών δομών του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: ∆ΩΡΩΕΠΙΤΑΓΩΝ από ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την EMM. & ΕΛ. ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗΣ Ο.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΟΙΝΩΝ – ΠΟΤΩΝ (ΚΑΒΑ ∆ΡΟΣΙΑΣ) για την ενίσχυση των Ελληνικών ∆υνάμεων στον Έβρο.

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την B. Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π. για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆ομών του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την B. Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π. για την ενίσχυση των Ελληνικών ∆υνάμεων στον Έβρο.