logo


Προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους και όλους τους φορείς απευθύνεται και έχει ήδη σταλεί η παρακάτω πρόσκληση του αυτοτελούς Τμήματος Διαβούλευσης και Εθελοντισμού που καλεί όσους ενδιαφέρονται να συνδράμουν εθελοντικά στις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης του Δήμου Διονύσου κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω του κορονοϊού. Ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί η διαπίστωση των εργαζομένων στο Τμήμα, πως καλούμενοι να λειτουργήσουν εκτός υπηρεσιακής κανονικότητας για να καλύψουν τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, εντούτοις ελπίζουν πως θα δημιουργηθεί παρακαταθήκη για μια ακόμη μεγαλύτερη υπηρεσιακή αλλά και κοινωνική ικανότητα στη νέα κανονικότητα που θα διαμορφωθεί μετά από την πανδημία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, στη μάχη του Δήμου κατά του κορονοϊού έχουν ήδη συστρατευθεί αρκετοί εθελοντές, ενώ μετά και από την παραπάνω πρόσκληση ο αριθμός τους αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο:

Με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Τρίτη 24/03/2020 στην ιστοσελίδα του Δήμου https://dionysos.gr/blog/post/gine-ethelontis-stirikse-tis-domes-koinonikis-prostasias-kai-allileggyis-toy-dimoy-dionysoy, καλούνται οι πολίτες που το επιθυμούν να προσφέρουν τον χρόνο τους εθελοντικά στις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης που θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Θα θέλαμε να κοινοποιήσετε την ανακοίνωση σε όσους πιστεύετε ότι μπορούν και θα ήθελαν να συνδράμουν. Και φυσικά, θα θέλαμε και τη δική σας παρουσία, στο μέτρο των δυνατοτήτων σας, σε αυτήν την προσπάθεια.

Είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να αξιολογήσουμε ποιες από τις προτάσεις σας μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο αυτής της κρίσης και να συνεργαστούμε ουσιαστικά.

Οι υπηρεσίες μας καλούνται να εργαστούν μέσα σε ένα ιδιότυπο και πρωτόγνωρο πλαίσιο και η προηγούμενη εμπειρία δεν επαρκεί. Καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε συνθήκες εκτός της οικείας υπηρεσιακής κανονικότητας και να ανταποκριθούμε στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες των πολιτών, με την ελπίδα να δημιουργήσουμε ένα κλίμα και τρόπους εργασίας που θα κληροδοτήσουν ακόμα μεγαλύτερη υπηρεσιακή, αλλά και κοινωνική ικανότητα, όταν πια θα έχουμε μεταβεί στη νέα κανονικότητα.

Από την πλευρά μας, είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και με τη δική σας συμβολή θα γίνουμε συνολικά, ακόμα καλύτεροι.

Με εκτίμηση,

Κυριακούλη Ελευθερία

Δήμος Διονύσου

Αυτοτελές Τμήμα Διαβούλευσης και Εθελοντισμού

Εκτελούσα χρέη Γραμματειακής Υποστήριξης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας & Αλληλεγγύης

κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19

Λ. Λίμνης Μαραθώνος 29& Αθ.Διάκου 1

Άγιος Στέφανος

2132030646-6972243862