logo


Διόνυσος, 31 Μαρτίου 2020

Μανώλης Γλέζος, ο Αγωνιστής

Έρχονται στιγμές που νιώθεις τόσο λίγος, τόσο μικρός, τόσο ανεπαρκής για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να αναφερθείς σε έναν Μεγάλο Άνθρωπο και Αγωνιστή.

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν παρών και ταυτόχρονα ήταν ιστορία εδώ και πολλές δεκαετίες, ήταν δίπλα μας και ταυτόχρονα ήταν ιστορικό πρόσωπο και παράδειγμα ήθους και αγωνιστικότητας, σάστιζες με την ενεργητικότητά του. Με τις πράξεις του και την διαδρομή του είχε κερδίσει επάξια την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και αποτελούσε σύμβολο αντίστασης και ελευθερίας.

Τα πιστεύω του ήταν απλά και πανανθρώπινα. Ο Άνθρωπος, η Κοινωνία, η Άμεση Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη.

Πίστευε στις αξίες της Αριστεράς, πίστευε στους νέους, πίστευε ότι μπορεί να υπάρξει ένας αυριανός καλύτερος κόσμος και αγωνιζότανε για όλα αυτά.

Άφησε την σφραγίδα του και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το απίστευτο εγχείρημα στην πατρίδα του, την Απείρανθο της Νάξου.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού στο έργο του και τη ζωή του, η παράταξή μας θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να δοθεί το όνομά του σε κεντρική πλατεία ή δρόμο του Δήμου μας ώστε η μνήμη του να συντροφεύει και να εμψυχώνει κάθε επόμενη γενιά.

Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε, τυχερές οι γενιές που τον γνώρισαν. Ας διαφυλάξουμε και ας μεταδώσουμε τα πιστεύω του και στις επόμενες.

ΣΕ Μαζί για τον Διόνυσο