logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 24/03/2020

Το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού Συμβουλίου είναι ότι θα πραγματοποιηθεί, εν μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας και του περιορισμού της κυκλοφορίας. Από τα τρία θέματα «προς συζήτηση», τα δύο πρώτα αφορούν την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος.

Σημαντικά θέματα, τα οποία έχουν εγκριθεί και με τα οποία θα μπορούσε να λειτουργεί ο Δήμος. Είναι αδιανόητο να δεχτούμε ότι αυτά τα κρίσιμα θέματα θα πρέπει να ψηφιστούν δια περιφοράς, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να τα συζητήσουμε, ακούγοντας την τεκμηρίωση τόσο των αλλαγών, όσο και των λόγων που μας οδηγούν στην τόσο επείγουσα διαδικασία, σε περίοδο πραγματικής εθνικής κρίσης.

Δεν θα είχαμε αντίρρηση να συμμετάσχουμε στην συζήτηση, εφόσον είχε οργανωθεί το Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και με ζωντανή παρακολούθηση από τους δημότες, κάτι που ως παράταξη το έχουμε θίξει επανειλημμένως. Η τεχνολογία μάς παρέχει πολλές δυνατότητες και μέσα, ώστε να λειτουργήσουμε, σύγχρονα και αποτελεσματικά, με ασφάλεια και από απόσταση. Η διοίκηση του Δήμου έπρεπε να έχει προετοιμασθεί κατάλληλα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως έχει, ήδη, γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, σε τομείς του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στην παρούσα φάση, σεβόμενοι τη δύσκολη περίσταση δηλώνουμε «παρών», αλλά καταψηφίζουμε τα δύο πρώτα θέματα και ζητάμε, για άλλη μία φορά, η διοίκηση να σεβασθεί τις παρατάξεις που εκφράζουν την πλειοψηφία των δημοτών και να μην τις «χρησιμοποιεί», περιπτωσιολογικά, θέλοντας να καλύψει τις αδυναμίες και τις όποιες άστοχες ενέργειές της. Οι εποχές, δυστυχώς, αλλάζουν και μας ξεπερνούν τα ίδια τα γεγονότα!

Καλόν είναι να προβληματιστούμε για την ανάγκη πραγματικών συγκλίσεων/συνεργασιών. Λέμε όχι σε τακτικές αδιαλλαξίας και φαρισαϊκές συμπεριφορές!