logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Διονύσου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη στήριξη της κοινωνίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της δυνατότητας που της δίνει η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68/20-03-2020), προτίθεται να φέρει άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έκτακτα μέτρα  στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων που πλήττονται από τους περιορισμούς της λειτουργίας τους.

Ειδικότερα προτείνουμε καταρχήν :

1. Οι Επιχειρήσεις που εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Διονύσου και διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, να τύχουν ελάφρυνσης σε σχέση με το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

2. Οι ως άνω Eπιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Με τη βεβαιότητα ότι η πρότασή μας θα γίνει αποδεκτή από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ευελπιστούμε στην αποδοχή της πρότασης, που αποσκοπεί στην έμπρακτη στήριξη των τοπικών μας επιχειρήσεων που τόσο σκληρά δοκιμάζονται σήμερα από τις πρωτοφανείς συνθήκες που επικρατούν.

Ο Δήμαρχος Διονύσου

Γιάννης Καλαφατέλης