logo


Στη δημιουργία δεξαμενής εθελοντών, που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προσανατολίζεται η ΕΣΤΙΑ του Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού. Πιο συγκεκριμένα, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, στο οποίο υπάγονται οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΑΠΗ, απευθύνει πρόσκληση προς όσους, μετά από εκπαίδευση μπορούν και θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά. Ας σημειωθεί πάντως, πως αντίστοιχη πρόσκληση από την πολιτεία περιλαμβάνει και τον όρο να μην ανήκουν οι εθελοντές σε ομάδες υψηλού κινδύνου:

Φίλες και Φίλοι,

Είμαστε όλοι κοινωνοί της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Και ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ως μέλη του Κοινωνικού Σώματος.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου που εκπονείται από τον Δήμο Διονύσου, το ΝΠΔΔ «Εστία» συμμετέχει με όλο το διαθέσιμο προσωπικό και με τη συνδρομή όλων των μελών του Δ.Σ.

Για τις υποστηρικτικές δράσεις που προγραμματίζουμε και για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες που, αν και το απευχόμαστε, είναι πιθανό να προκύψουν, θα χρειαστούμε επιπλέον «χέρια». Εθελοντές.

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας ad hoc “δεξαμενής εθελοντών”, που θα ενημερωθούν και θα εκπαιδευτούν κατάλληλα από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μπορούμε να λειτουργήσουμε με βάρδιες, οργανωμένα, μεθοδικά και με τρόπο που να γίνεται οικονομία χρόνου και δυνάμεων.

Καλούμε, λοιπόν, όσες και όσους από τους συμπολίτες μας το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή σ’ αυτή την προσπάθεια στέλνοντας email στο menoumespiti@dionysos.gr ή στο estia@dionysos.gr και αναφέροντας:

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ – ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ – ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΙΔΙΟΤΗΤΑ – ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ (ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ)

Τους παρακαλούμε, επιπλέον, να δηλώσουν την συναίνεσή τους για την τήρηση, διαχείριση και χρήση των στοιχείων τους από το τμήμα εθελοντισμού Δήμου Διονύσου ή το ΝΠΔΔ «Εστία», ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την οργάνωση και λειτουργία αυτής της “δεξαμενής εθελοντών”.

Υγεία και δύναμη σε όλους μας.