logo


Η πρώτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα χρονικά του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου- όπως και πολλών ακόμη Δήμων της Ελλάδας- λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 24 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με την πρόσκληση της Προέδρου Σ. Κατσίγιαννη. Στην ίδια πρόσκληση, που ανακοινώνει την Ημερήσια Διάταξη των τριών θεμάτων, τονίζεται πως η απαρτία που απαιτείται είναι αυτή των 2/3 των μελών, δηλαδή των 27 από τους 41 συνολικά δημοτικούς συμβούλους, η οποία θα επιβεβαιωθεί τηλεφωνικά την ώρα της συνεδρίασης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται επιπλέον να στείλουν απόψεις, τοποθετήσεις και την ψήφο τους με ηλεκτρονικό τρόπο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το τρίτο θέμα, της απαλλαγής οφειλετών από προσαυξήσεις χρεώσεων, είναι στενά συνδεδεμένο με τις έκτακτες συνθήκες λόγω του κορονοϊού, μια που απαλλάσσει τους οφειλέτες από χρεώσεις που προκύπτουν από εκπρόθεσμη καταβολή των οφειλομένων. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γ. Τσουδερού “Ο Δήμος εφαρμόζει τις διατάξεις των ΠΝΠ που εκδόθηκαν για την προστασία και αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και των αντίστοιχων εκδοθησών εγκυκλίων.

Προκειμένου να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών του και των υπαλλήλων του δημοτικού καταστήματος προέβη στην αναστολή της συναλλαγής με το κοινό. Για το λόγο αυτό καθώς και με δεδομένο το γεγονός της επιτακτικής ανάγκης περί μη κυκλοφορίας του πλήθους και της παραμονής του στο σπίτι ώστε να ελαττωθεί η διασπορά του ιού, κρίνεται απαραίτητο να παρθεί απόφαση περί απαλλαγής των προσαυξήσεων όλων των βεβαιωμένων οφειλών καθώς και των δόσεων των ενεργών ρυθμίσεων από την 1/4/2020 έως την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα”.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020 Δήμου Διονύσου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 2ο: 1η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο.Ε. 2020

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Εισήγηση απαλλαγής οφειλετών από προσαυξήσεις χρεώσεων.

Προκειμένου για την διαπίστωση της απαρτίας απαιτείται η συμμετοχή των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατσίγιαννη Σοφία

Παρακαλούμε για την αποστολή των απόψεων/ τοποθετήσεων και ψήφους για τα θέματα της Η.Δ. μέσω e-mail στη διεύθυνση yporganon@dionysos.gr.

Θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία της ώρα της συνεδρίασης για τη λήψη απαρτίας.