logo


Σε σειρά κινήσεων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες το Νομικό Πρόσωπο της ΕΣΤΙΑΣ, υπεύθυνο για τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Διονύσου. Οι δομές αυτές, όπως είναι γνωστό, έχουν κλείσει από τις αρχές Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να αναχαιτισθεί η διασπορά κρουσμάτων του κορονοϊού, αλλά το προσωπικό τους- μετά και από κεντρική κυβερνητική απόφαση- έχει επιταχθεί.

Όπως δηλώνει στην Οδό Διονύσου ο πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Κοκκαλάς, ήδη έχει γίνει καταγραφή όσων από το προσωπικό του Νομικού Προσώπου είτε κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να εξαιρεθούν από την επίταξη και να υπάρξει σαφής εικόνα ποιοι μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλες Υπηρεσίες του Δήμου. Έτσι μέρος των εργαζομένων στην ΕΣΤΙΑ θα στελεχώνει το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, που μετά και από την αναπροσαρμογή των δημοτικών Υπηρεσιών στα νέα δεδομένα, αναμένεται να έχει ιδιαιτέρως αυξημένη λειτουργία. Ένα ακόμη μέρος των εργαζομένων στη ΕΣΤΙΑ έχει ήδη ζητήσει να ενισχύσει τις Διοικητικές Υπηρεσίες, ενώ οι καθαριστές του Νομικού Προσώπου θα διοχετευθούν στις 7 Δημοτικές Κοινότητες.

Πρόνοια υπήρξε επιπλέον και για την καταβολή των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς, η οποία ανεστάλη προσωρινά, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο οριστικής απαλλαγής των γονιών από την υποχρέωση της οικονομικής συμμετοχής για την υπόλοιπη σχολική χρονιά, όπως ενημέρωσε η ΕΣΤΙΑ σε πρόσφατη ανακοίνωσή της.

Παράλληλα σε μια προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικής ομπρέλας, η ΕΣΤΙΑ επικοινωνεί ήδη τηλεφωνικά με τα 1600 περίπου μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου, με στόχο να καταγράψει τυχόν προβλήματα είτε στον τομέα της προμήθειας αγαθών είτε στον τομέα της ψυχολογικής κατάστασης των συμπολιτών της τρίτης ηλικίας. Στο πρώτο κομμάτι τα τυχόν προβλήματα καταγράφονται, ώστε να προωθηθούν στο Δήμο και να αντιμετωπιστούν οργανωμένα στο πλαίσιο του δημοτικού σχεδιασμού αντιμετώπισης αυτής της κρίσης. Όσο για το δεύτερο τομέα, αυτόν της ψυχολογικής στήριξης των ηλικιωμένων, σήμερα το μεσημέρι Τετάρτη 18 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους της ΕΣΤΙΑΣ και της συναρμόδιας Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής για την περαιτέρω ενίσχυση του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” αλλά και για να μεθοδευθεί κατάλληλα η συνδρομή της Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Δήμου.