logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Δήμος Διονύσου και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος ζητούν το μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό των κλαδεμάτων και της απόθεσης ογκωδών απορριμμάτων στους κάδους ή σε οποιαδήποτε άλλο σημείο. Επίσης, υπενθυμίζουν στους δημότες ότι πρέπει να κλείνουν καλά τις σακούλες των απορριμμάτων και να τις πετούν μέσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς.

Η κατάσταση λόγω του κορωνοϊού κρίνεται αρκετά σοβαρή και στο πλαίσιο του υγειονομικού συναγερμού οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης, για να σταματήσει ή τουλάχιστον να περιοριστεί η Πανδημία. Αυτή την περίοδο το προσωπικό της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για τη συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων και την τακτικότερη απολύμανση των κάδων. Ωστόσο, για το επόμενο διάστημα το προσωπικό θα είναι μειωμένο λόγω των ειδικών γονεϊκών αδειών και των προληπτικών μέτρων αποχής από την εργασία, ενώ θα λειτουργήσουν βάρδιες προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία των δημοτικών υπαλλήλων καθαριότητας από τη νόσο.

Υπάρχει πιθανότητα η κατάσταση το επόμενο διάστημα να επιδεινωθεί, ειδικά σε περίπτωση που σημειωθεί κρούσμα εντός της υπηρεσίας, κάτι που όλοι απευχόμαστε αλλά δεν μπορούμε και να αποκλείσουμε. Σε αυτή την περίπτωση, εάν υπάρξει απόλυτη ανάγκη για να απομακρύνει κάποιος ογκώδη ή πράσινα απορρίμματα, αυτό θα γίνει αυστηρά και μόνο μέσα από ραντεβού στο πλαίσιο προγραμματισμένης αποκομιδής. Πάντως, ο Δήμος Διονύσου λόγω των έκτακτων συνθηκών θα μεριμνήσει προκειμένου να καλυφθούν σύντομα οι ανάγκες σε προσωπικό, έτσι ώστε η Υπηρεσία Καθαριότητας να συνεχίσει να λειτουργεί με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Οφείλουμε επίσης να αναφέρουμε στους δημότες ότι δεν γνωρίζουμε υπό τις παρούσες συνθήκες εάν και πότε μπορεί να κλείσουν οι αποδέκτες οικιακών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων ΧΥΤΑ ή ΚΔΑΥ. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να επιβαρύνουμε το περιβάλλον που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Ευελπιστούμε στη συνεργασία και την υπευθυνότητα όλων των πολιτών αλλά παράλληλα θέλουμε να είμαστε κάθετοι στο ζήτημα της επιβολής προστίμων, σύμφωνα με τον Δημοτικό Κανονισμό Καθαριότητας, για όσους δεν τηρήσουν τα προβλεπόμενα και συνεχίσουν να πετούν ανεξέλεγκτα κλαδιά ή μπάζα.

Στηρίζουμε συνειδητά και υπεύθυνα την προσπάθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας και των εργαζομένων. Βοηθάμε όλοι για να παραμείνει ο Δήμος Διονύσου καθαρός και να μη νοσήσει κανείς.

Γιούλα Λακαφώση

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος