logo


Με 11 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 7.30 το βράδυ η Σχολική Επιτροπή Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης. Και, σύμφωνα με την χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, θα μπορούσε να επιλέξει είτε συνεδρίαση δια περιφοράς των θεμάτων ανάμεσα στα μέλη, είτε με τηλεδιάσκεψη με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο είτε κεκλεισμένων των θυρών, εφόσον επιλεγεί η δια ζώσης σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε επικοινωνία της Οδού Διονύσου με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τ. Κώνστα, η τελευταία εμφανίστηκε προβληματισμένη, μια που η αίθουσα που χρησιμοποιείται για τις συνεδριάσεις και των δυο Σχολικών Επιτροπών (σ.σ. όπως έχει επισημάνει πολλές φορές η Οδός Διονύσου, πρόκειται ουσιαστικά για τον προθάλαμο ανάμεσα στα γραφεία των δυο Επιτροπών, όπου συνήθως συνωστίζονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και όσοι Διευθυντές σχολείων έρχονται για να υποστηρίξουν αιτήματά τους), είναι καθόλα ακατάλληλη- τόσο σε κανονικές συνθήκες, πόσω μάλλον τώρα που οι συνθήκες είναι έκτακτες, με τη δημόσια υγεία να απειλείται δραματικά λόγω του κορονοϊού.

Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση, λέει η κ. Κώνστα, απεστάλη στα μέλη πριν από την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που παρέχει εναλλακτικές δυνατότητες. Εφόσον, πάντως, προσέλθουν τα μέλη της Επιτροπής, η συνεδρίαση αναγκαστικά θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, μια που η δια περιφοράς αποκλείεται επειδή ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνεται και άνοιγμα προσφορών (σ.σ. με νεότερη πρόσκληση, ανακοινώνεται ότι η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Άνοιξης, δίπλα από το Δημοτικό Κατάστημα).

Στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα:

1.Ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν τη Σχολική Επιτροπή

2.Αποσφράγιση προσφορών σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 359/25.02.2020 πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κατασκευή και τοποθέτηση υπόστεγων στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήμτος Γυμνασίου- Λυκείου Διονύσου

3.Αποσφράγιση προσφορών σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 358/25.02.2020 πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στο Λύκειο Δροσιάς

4.Έκτακτη επιχορήγηση στο 1ο ΕΠΑΛ Διονύσου κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή.

5.Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τακτοποίηση οφειλής λογαριασμού ΟΤΕ.

6.Έγκριση της 3ης/2020 μελέτης και προμήθεια βιντεοπροβολέων στο Γυμνάσιο Δροσιάς.

7.Επιστροφή εγγυητικής επιστολής στην εταιρεία ΟΙΚΟΘΕΡΜΑΝΣΗ.

8.Αποδοχή δωρεάς για το Γυμνάσιο Δροσιάς.

9.Κατακύρωση διαγωνισμού κυλικείου Γυμνασίου Άνοιξης.

10.Εκτίμηση αναγκαιότητας επισκευής προβολέων προαυλίου στο Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου.

11.Εκτίμηση αναγκαιότητας, έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για προμήθεια του αναθεωρημένου εγχειριδίου Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών.