logo


Στις 2 μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης με τους επικεφαλής των παρατάξεων, για ενημέρωση γύρω από τα μέτρα που ήδη έχει λάβει ο Δήμος, καθώς και συζήτηση για μελλοντικούς τρόπους αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο τομέας της καθαριότητας της πόλης είναι αυτό που απασχολεί ιδιαιτέρως τη Δημοτική Αρχή, έτσι στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το σενάριο, να ανατεθεί η καθαριότητα σε ιδιώτη εργολάβο, εφόσον σημειωθούν κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους του Δήμου, που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν οι Υπηρεσίες. Ήδη η πρώτη σχετική νύξη έγινε από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Γ. Λακαφώση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 9 Μαρτίου.

Αναμένεται ακόμη να εξεταστεί το σενάριο λειτουργίας του Δήμου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης με δυνατότητα τηλεεργασίας για τους εργαζόμενους, με βάρδιες υπαλλήλων, καθώς και η πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων, και ειδικά του Δημοτικού Συμβουλίου, κεκλεισμένων των θυρών. Το τελευταίο αυτό μέτρο προβλέπεται υπό προϋποθέσεις από τον Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (4. Το ∆ημοτικό Συμβούλιο με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) των μελών του και με αιτιολογημένη απόφαση, η οποία απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, μπορεί να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών), ενώ εφαρμόζεται ήδη σε τρεις τουλάχιστον Δήμους της χώρας- στα Βριλήσσια, στο Ηράκλειο Αττικής και στο Δήμο Δίου- Ολύμπου.