logo


Ομόφωνα αποφασίστηκε χθες Τρίτη 3 Μαρτίου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου η έναρξη της διαδικασίας κήρυξης ως έκπτωτου του μισθωτή του δημοτικού περιπτέρου Ν. Δαρδαμάνη επί της οδού Μητρ. Κυδωνιών στην Κοινότητα Διονύσου, μια που οφείλει μισθώματα 14 μηνών.

Στη συνεδρίαση, στην οποία προήδρευσε για πρώτη φορά μετά από την περιπέτεια με την υγεία του ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα στοιχεία που επιβάλλουν την παραπάνω διαδικασία και την απόδοση του περιπτέρου στο Δήμο, ενώ υπογραμμίσθηκε πως χθες ήταν η τρίτη φορά σε διάστημα δυόμιση χρόνων που η ασυνέπεια του εν λόγω μισθωτή απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή.

Η εισήγηση της Υπηρεσίας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γ. Τσουδερού υπερψηφίστηκε και από τους Δ. Ζαμάνη και Π. Τσούκα της μείζονος μειοψηφίας, ενώ το επόμενο βήμα είναι να σταλεί ειδοποιητήριο στο μισθωτή για την απόδοση του περιπτέρου εντός 10ημέρου. Αν η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη, τότε ο Δήμος θα προχωρήσει στην έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής. Παράλληλα, αν ο μισθωτής δεν ανταποκριθεί στην υποχρέωση εξόφλησης των οφειλομένων, τότε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία είσπραξης της οφειλής από τον εγγυητή, συνοφειλέτη και τέως Αντιδήμαρχο Β. Δαρδαμάνη.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως απαντώντας σε ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο κ. Τσουδερός ανακοίνωσε πως επίκειται η δημοπρασία για το άλλο δημοτικό περίπτερο, στην πλατεία της Σταμάτας, που παραμένει ανενεργό εδώ και μήνες, καθώς και η εφαρμογή της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου, αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής παλαιότερα, για την ίδρυση νέου περιπτέρου στην περιοχή της Αναγέννησης.

Προβληματισμοί εντούτοις υπήρξαν, όπως και σε παλαιότερες αντίστοιχες συζητήσεις, για τη βιωσιμότητα των παραπάνω περιπτέρων: Στη Σταμάτα, το πλέον πρόσφατο μίσθωμα για το περίπτερο στην κεντρική πλατεία, πριν  τις εργασίες ανακατασκευής του το 2017, ανερχόταν σε 1350 ευρώ, με τον τότε μισθωτή να το καταβάλλει “ανελλιπώς, όντας ο πλέον αξιόπιστος μισθωτής του Δήμου”, όπως ακουγόταν συχνά τότε. Το περίπτερο έκλεισε, ανακατασκευάστηκε, και όταν μπήκε σε δημοπρασία το 2018, κανείς ενδιαφερόμενος δεν προσήλθε παρόλο που το μίσθωμα εκκίνησης ήταν χαμηλό, στα 600 ευρώ. Το καινούργιο δεδομένο είναι πως η περιοχή της Σταμάτας εξυπηρετείται πλέον από μικρή επιχείρηση με είδη περιπτέρου, οπότε κρίνεται πως το περίπτερο το ίδιο δύσκολα θα μισθωθεί και πάλι.

Στο Διόνυσο, το μίσθωμα ήταν 1000 ευρώ το μήνα- και παρά την καλή θέση του περιπτέρου, πάνω σε κεντρική οδό της περιοχής, απέναντι σπό το 2ο Δημοτικό και το 2ο Νηπιαγωγείο και σε μικρή απόσταση από το Γυμνάσιο- Λύκειο, αποδεικνύεται πως δεν είναι βιώσιμο. Σε συνεδρίαση μάλιστα της Οικονομικής Επιτροπής με το ίδιο θέμα τον Οκτώβριο του 2017, ο τέως Δήμαρχος είχε αναφέρει πως ο πρώην μισθωτής δεν δεχόταν να μείνει ούτε με το μισό ενοίκιο!

Όσο για την απόφαση περί ίδρυσης και νέου περιπτέρου στην Αναγέννηση, αποτελεί αίτημα κατοίκων- αλλά δημιουργεί επιπρόσθετα ερωτηματικά και αμφιβολίες: “Αν το κεντρικό περίπτερο του Διόνυσου δεν μπορεί να ζήσει, θα ζήσει αυτό στην Αναγέννηση;”, συνόψισε τα παραπάνω ο κ. Ζαμάνης.