logo


Το δημοτικό περίπτερο στην Κοινότητα Διονύσου, επί της οδού Μ. Κυδωνιών και η έναρξη της διαδικασίας ώστε ο μισθωτής του να κηρυχθεί  έκπτωτος, μια που οφείλει 14 μισθώματα, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας Εσόδων του Δήμου, είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, την προσεχή Τρίτη 3 Μαρτίου στις 9 το πρωί. Υπενθυμίζεται πως αυτή θα είναι η τρίτη φορά που το σχετικό θέμα, της κήρυξης ως έκπτωτου του εν λόγω μισθωτή, έρχεται στην Οικονομική Επιτροπή: Η πρώτη φορά ήταν το Σεπτέμβριο του 2017, όταν η Υπηρεσία βεβαίωσε οφειλή 6 μισθωμάτων, τα οποία λίγο αργότερα ρυθμίστηκαν και έτσι η μίσθωση του περιπτέρου συνεχίστηκε κανονικά, ενώ αναβλήθηκε και η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί έξωσης του μισθωτή. Ένα χρόνο αργότερα, το Νοέμβριο του 2018, η Υπηρεσία βεβαίωσε εκ νέου οφειλή, τριών μισθωμάτων, αλλά και συστηματικά εκπρόθεσμη καταβολή του μηνιαίου ενοικίου, και ζήτησε και πάλι την κήρυξη του μισθωτή ως έκπτωτου, καθώς και την αποβολή του από το περίπτερο. Η απόφαση ήταν τότε θετική και το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά αποσύρθηκε με πρωτοβουλία του τέως Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, που είχε βεβαιώσει πως ο μισθωτής είχε προχωρήσει σε εξόφληση των υποχρεώσεών του. Σήμερα το θέμα επανέρχεται, μια που η οφειλή έχει φθάσει στις 15000 ευρώ, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας, που ζητεί την κήρυξη του μισθωτή ως έκπτωτου και την απόδοση του μίσθιου εντός 10 ημερών από τη λήψη της σχετικής απόφασης. Υπενθυμίζεται εδώ πως το περίπτερο έχει αποτελέσει πολλές φορές στο παρελθόν σημείο τριβής, μια που πλην της ασυνέπειας του μισθωτή, έχουν αναδειχθεί τόσο οι παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο όσο και η συνεχιζόμενη επί σειρά ετών δωρεάν ρευματοδότησή του από το απέναντι Δημοτικό Σχολείο. Το θέμα αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις για μια ακόμη φορά, με το επιπλέον δεδομένο πως ο μισθωτής είναι στενός συγγενής τέως Αντιδημάρχου, ο οποίος μάλιστα είναι και εγγυητής και αυτοφειλέτης.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως εκκρεμεί ακόμη η δημοπρασία για το έτερο δημοτικό περίπτερο, στην κεντρική πλατεία της Σταμάτας, που παραμένει αναδιαμορφωμένο μεν αλλά κλειστό επί μήνες.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, περιλαμβάνονται ακόμη η ρύθμιση οφειλών για διάφορους λόγους, οι οποίες υπερβαίνουν το ποσόν των 300.000 ευρώ, αλλά και η απευθείας ανάθεση για είδη catering, ύψους 5000 ευρώ περίπου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Έναρξη διαδικασίας κήρυξης του μισθωτή του ∆ημοτικού περιπτέρου ∆ιονύσου ως «έκπτωτου» και έξωσής του.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για ρύθμιση οφειλών βάσει των άρθρων 110-117 του Ν.4611/2019 (ΦΕΚ 73/17.05.2019 τεύχος Α’) & του άρθρου 6 της Πράξης Νομοθ. Περιεχομένου (ΦΕΚ 145/30.09.2019 τεύχος Α’).

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Τροποποίηση της αριθ. 89/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

ΘΕΜΑ 4ο: Σύσταση παγίας προκαταβολής Οικονομικού έτους 2020.

ΘΕΜΑ 5ο: Εξειδίκευση δαπάνης για την Προμήθεια Υπηρεσιών Συνδρομής σε διαδικτυακές Βάσεις ∆εδομένων που αφορά τις διαδικασίες Σύναψης Σύμβασης ( προμήθειας και Υπηρεσίες)των φορέων του ∆ημοσίου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 4412/2016 ΚΑΕ 00.6451.0001.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση πρακτικού επιτροπής αξιολόγησης ένστασης για την “Υπηρεσία ∆ιοργάνωσης Χριστουγεννιάτικου Χωριού στο ∆ήμο ∆ιονύσου”.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας της μελέτης: «ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΠΟΛΕΟ∆ΟΜΗΣΗ-ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΕ∆ΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση 2ου Συγκριτικού Πίνακα της Μελέτης: “Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον Αγ. Στέφανο και δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Ραπεντώσα και Πευκόφυτο του ∆ήμου ∆ιονύσου (κωδ. πράξης (ΟΠΣ): 5003809)”.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση και Παραλαβή Μελέτης της σύμβασης: «Επίγειες τοπογραφικές αποτυπώσεις για τις ανάγκες της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών», προϋπολογισμού 4.249,48 € (με ΦΠΑ).

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση του 1ου πρακτικού και του αποτελέσματος του διαγωνισμού της 15ης Νοεμβρίου 2019 για την ανάθεση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΑ∆ΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ∆ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ», προϋπολογισμού 161.290,32 € (πλεον ΦΠΑ 24%).

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής για την Έκδοση Παραβόλων και ∆απανών ΚΤΕΟ, Καρτών Καυσαερίων, Βεβαίωσης Ταχογράφων και Λοιπών Πιστοποιητικών για Οχήματα του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση εορταστικής εκδήλωσης μετά το πέρας των παρελάσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

ΘΕΜΑ 13ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την προμήθεια εδεσμάτων και συναφών ειδών catering – ΚΑΕ: 15.6471.0003.

ΘΕΜΑ 14ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη Συμμετοχή της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας ∆ήμου ∆ιονύσου στην 5η Συνάντηση Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών (5η ΣΠΝΧ) στη Νάουσα – ΚΑΕ: 15.6471.0003.