logo


Την Τρίτη 3 Μαρτίου ξεκινούν και πάλι, κατά πάσα πιθανότητα, τα έργα ανακατασκευής του οδοστρώματος και αντιστήριξης των πρανών στον παράδρομο της Εθνικής Οδού από τον κόμβο Κρυονερίου μέχρι τον κόμβο Αφιδνών- Καπανδριτίου. Μέχρι στιγμής όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα εφαρμοστεί η πρόταση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ο Δήμος Διονύσου έχει αποστείλει στην αρμόδια για το έργο Περιφέρεια, ή αν, αντιθέτως, ισχύσουν οι ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν πριν από τέσσερις μήνες, όταν το έργο είχε πρωτοξεκινήσει και μέχρι να διακοπεί προσωρινά είχαν προκαλέσει κυκλοφοριακή ασφυξία στον Άγ. Στέφανο.

Το θέμα των ρυθμίσεων αυτών συζητήθηκε, μετά από το πρόσφατο (10/2) Τοπικό Συμβούλιο Αγ. Στεφάνου, και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την περασμένη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, οπότε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια δυστροπεί αναφορικά με την υιοθέτησή τους, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις τόσο του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Πέππα. Έντονη διαπαραταξιακή πίεση προς όλους τους περιφερειακούς φορείς- Συμβούλιο, παρατάξεις, ηγεσία- ώστε να εγκριθούν οι ρυθμίσεις που προτείνει ο Δήμος, ζήτησε τότε ο επικεφαλής της παράταξης “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου” Κ. Κουριδάκης, θεωρώντας παράλληλα απαραίτητη την αυστηρή αστυνόμευση και τη σωστή σήμανση, καθώς και τη συνεχή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των δημοτών, για ένα έργο που θα διαρκέσει- όπως είναι γνωστό- περίπου 4 μήνες. Και το οποίο, “αν δεν συνοδεύεται από ανάλογες ρυθμίσεις, θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της πόλης”, συμπλήρωσε αμέσως μετά ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, όπως αποσαφηνίστηκε στη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμος δεν ζήτησε ποτέ την αρχική κυκλοφοριακή μελέτη “αν υπάρχει και αν έχει εγκριθεί”, ώστε να στοιχειοθετηθούν και τυχόν ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος, συμπλήρωσαν τόσο ο κ. Κουριδάκης, όσο και η Λ. Φέρμελη από τους ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο, που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.

Το ίδιο βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κουριδάκης προσκόμισε έγγραφο της Περιφέρειας που μιλούσε για διαβούλευση το καλοκαίρι του 2019 με τους όμορους Δήμους, αναφορικά με τις επικείμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενόψει της έναρξης των εργασιών στον παράδρομο τον περασμένο Οκτώβριο. Όπως προκύπτει από το έγγραφο, τόνισε ο κ. Κουριδάκης, καμιά αντίρρηση δεν είχε εκφράσει τότε ο Δήμος Διονύσου σ’ εκείνη τη διαβούλευση, ενώ συνάγεται επιπλέον πως κυκλοφοριακή μελέτη δεν υπάρχει. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το έργο ήταν γνωστό στην απελθούσα Διοίκηση Ζαμάνη από το Φεβρουάριο του 2019, ενώ η νυν Διοίκηση του Δήμου ενημερώθηκε σχετικά λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη των εργασιών τον περασμένο Οκτώβριο. 

Συναντήσεις με την ηγεσία της Περιφέρειας με στόχο την άσκηση πίεσης ώστε να εγκριθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ανακοίνωσε αμέσως μετά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, παρά την εκτίμηση, της Περιφέρειας, πως μια τροποποίηση της αρχικής μελέτης μπορεί να “κοστίσει” 6-8 μήνες στο έργο.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, οι συναντήσεις των αιρετών του Δήμου με τους συναδέλφους τους της Περιφέρειας θα πραγματοποιούνταν σήμερα ή αύριο, οπότε και αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα.

*Σ.Σ. Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι από την αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο η παράταξη του «Εύπολις», τα αποτελάσματα της οποίας είχε τότε δημοσιοποιήσει σε Δελτίο Τύπου.