logo


Έντονη ήταν η διαμαρτυρία του Σπ. Γιαννουλάτου, δημοτικού συμβούλου με την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου” προς τους συναδέλφους του της πλειοψηφίας, στην πρόσφατη περιπετειώδη του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννουλάτος αναφέρθηκε στο περίφημο απουσιολόγιο της Β. Ζώτου, που ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί Διοίκησης Ζαμάνη, υπέβαλε το 2018 αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις συνεχόμενες απουσίες 18 συναδέλφων της, προερχόμενων όλων από τις τότε παρατάξεις της μειοψηφίας. Από εκείνους τους 18 δημοτικούς συμβούλους, σήμερα έχουν επανεκλεγεί οι επτά, από τους οποίους έξι με τη Δημοτική Αρχή, και ο κ. Γιαννουλάτος με τον Εύπολι.

Όλοι τους είχαν κληθεί στις 23 Ιανουαρίου 2020 να παραστούν στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ώστε να παράσχουν εξηγήσεις. Όλοι, εντούτοις, απουσίαζαν, όπως κατήγγειλε ο κ. Γιαννουλάτος, έχοντας ζητήσει αναβολή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων – “και δικαίωμά σας”- αλλά ουδείς μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει σχετικά, πολύ περισσότερο που τους έξι σήμερα δημοτικούς συμβούλους της Διοίκησης εκπροσωπούσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου.

Εύλογα τα ερωτήματα που έθεσε εν συνεχεία ο πρώην Πρόεδρος:

*Από τους 19.000 δικηγόρους του ΔΣΑ, γιατί επελέγη ο νομικός σύμβουλος του Δήμου;

*Ο κ. Βασιλείου, ως νομικός σύμβουλος του Δήμου, δεν έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται κανέναν που να είναι “αντίθετος” με τα συμφέροντα του Δήμου, υποστήριξε ο τέως Πρόεδρος: “Εμείς είμαστε εγκαλούμενοι από την τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι θεσμοθετημένο όργανο του Δήμου Διονύσου. Εάν ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού ζητούσε από το Δήμο μια γνωμάτευση για το θέμα, ποια θέση θα τηρούσε ο κ. Βασιλείου- του Δήμου ή των εντολέων του; Ή θα εφαρμοζόταν ο γνωστός δρόμος της ανάθεσης σε εξωτερικό συνεργάτη δικηγόρο δια μέσου της Οικονομικής Επιτροπής- πλήρωνε καημένε δημότη”;

*Και επί της ουσίας του θέματος: “Δεν αναλογιστήκατε καθόλου τον έβδομο συνάδελφό σας, που δεν είναι της παράταξής σας. Τον αγνοήσατε παντελώς, μόνο τον εαυτό σας σκέφτεστε. Είπατε, αφήστε τον αυτόν να πάει να ταλαιπωρηθεί και να ξοδευτεί. Σύνολο, δυόμιση ώρες οδήγηση πήγαιν’ έλα, έξοδα βενζίνης και πάρκινγκ, και χάσιμο ενός πρωινού, συν η οικογενειακή ταλαιπωρία από την αλλαγή προγράμματος. Σας ευχαριστώ γι’ αυτό και σας αφήνω στην κρίση όλων των παρευρισκομένων, τονίζοντας πως ό, τι είναι νόμιμο- αν είναι- δεν είναι πάντοτε και ηθικό”, κατέληξε φανερά εκνευρισμένος ο κ. Γιαννουλάτος.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως μετά και από την αναβολή που ζήτησαν οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι, η υπόθεση με τις απουσίες θα συζητηθεί και πάλι σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου- “και τότε θα δούμε αν επικαλεστείτε και πάλι ανειλημμένες υποχρεώσεις”, δήλωσε προχθές ο πρώην Πρόεδρος.