logo


Παρακάμφθηκαν, με τη συνεργασία υπηρεσιακών παραγόντων, τα εμπόδια για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου, κι έτσι στις 7.30 σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει εκτάκτως για τη συζήτηση των 12 θεμάτων στην Ημερήσια Διάταξη. Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής είχε ματαιωθεί, μια που μέλη Διευθυντές σχολείων είχαν υποβάλει την παραίτησή τους (σ.σ. στο πλαίσιο παλαιότερης απόφασης της ΟΛΜΕ, του 2018, που είχε δει καθηγητές στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Διονύσου, μέλη της Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν ex officio, να σύρονται στα Δικαστήρια). Η Πρόεδρος Τ. Κώνστα αρχικά είχε αποφασίσει να παραπέμψει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας να αντικατασταθούν τα μέλη που παραιτήθηκαν, εντούτοις υπηρεσιακοί παράγοντες, βασιζόμενοι σε άρθρα του Κλεισθένη, επέλυσαν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα η Σχολική Επιτροπή να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η πρόσκληση, και εν συνεχεία η ματαίωση, της προηγούμενης τακτικής συνεδρίασης της εν λόγω Σχολικής Επιτροπής, αποτέλεσε αντικείμενο ερώτησης και διαμαρτυρίας εκ μέρους του Σπ. Γιαννουλάτου, δημοτικού συμβούλου με την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”. O κ. Γιαννουλάτος υποστήριξε πως η παραίτηση των καθηγητών, εφόσον δεν πλήττει την επίτευξη απαρτίας, καθόλου δεν εμποδίζει τις συνεδριάσεις της Επιτροπής, στην οποία η επιλογή των προσώπων θα πρέπει να είναι προσεγμένη. Προσέθεσε όμως πως η παράταξή του «που έχει την ‘ατυχία’ να μην εκπροσωπείται στη Σχολική Επιτροπή καλά καλά δεν ξέρει πότε γίνονται οι συνεδριάσεις». Τούτο φαίνεται να μην ευσταθεί, μια που στη λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όσων ενημερώνονται για τις συνεδριάσεις της Σχολικής Επιτροπής, περιλαμβάνεται και αυτό του επικεφαλής της παράταξης Κ. Κουριδάκη, κατόπιν μάλιστα αιτήματός του, στο οποίο άμεσα εδώ και καιρό ανταποκρίθηκε η Πρόεδρος:

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ <se2@dionysos.gr>

To:

jfotakis@yahoo.gr, nikospapado7@yahoo.gr, pmilo@hotmail.gr, nasoskritikos@gmail.com, anastkonsta@gmail.com, georg.christou@gmail.com, theodosiadouefi@hotmail.com, kokkalismanolis@yahoo.gr, tsouderosioannis@yahoo.com, lakafosi19@gmail.com, panagisl74@gmail.com, helenmarcossian@gmail.com, irenegioti9@gmail.com, konstantinos_kalovirnas@hotmail.com, mail@lyk-dionys.att.sch.gr, mail@lyk-anoix.att.sch.gr, mail@gym-anoix.att.sch.gr, mail@gym-ag-stefan.att.sch.gr, mail@gym-dionys.att.sch.gr, 1epaldion@sch.gr, mail@gym-drosias.att.sch.gr, mail@gym-kryon.att.sch.gr, mail@lyk-kryon.att.sch.gr, iekagioustefanou@gmail.com, enosigoneondionisou@gmail.com, pateli@dionysos.gr, karystin@hotmail.com, gkalafatelis@gmail.com, michiotis@dionysos.gr, dimsxeseis@dionysos.gr, las.dionysou@gmail.com, website@dionysos.gr, mariachazapi@yahoo.com, se1@dionysos.gr, kkouritee@gmail.com, npapaioannou@dionysos.gr