logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο μόνο θλίψη και ΝΤΡΟΠΗ προκαλούν στον κάθ’ ένα από μάς που είτε τα έζησε είτε τα πληροφορείται εκ των υστέρων.

Διερωτάται πράγματι κανείς αν ο ξεπεσμός της διοικούσας παράταξης του Δήμου μπορεί να διολισθήσει ακόμη πιο χαμηλά.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι με αυτό το πολιτικό προσωπικό στη διοίκηση του Δήμου αλλά και αυτούς τους ειδικούς συνεργάτες, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα που αυτοαποκαλείται «θεσμός» (προφανής η παράκρουση μεγαλομανίας), όλα πλέον είναι πιθανά.

Τα όσα γράφει στη σημερινή ανακοίνωσή του ο Δήμος δείχνουν ξεκάθαρα τον τρόπο που χρησιμοποιούν το γραφείο τύπου του Δήμου σαν γραφείο τύπου της Δύναμης Ευθύνης. Δε γνωρίζουμε αν συντάκτης της κατάπτυστης ανακοίνωσης είναι ο κος Πετρόπουλος ή ο Γενικός Γραμματέας αλλά κάποιος θα πρέπει να τους πει ότι η ιστοσελίδα του Δήμου δεν ανήκει στη διοικούσα παράταξη και, ως εκ τούτου, δε μπορεί ο καθένας, κατά πως το θέλει, να εκτοξεύει επιτιμητικά ή υποτιμητικά σχόλια σε βάρος των υπόλοιπων παρατάξεων. Αν δε μπορούν να καταλάβουν πως η ιστοσελίδα του Δήμου είναι μόνο για ενημέρωση των δημοτών καλά θα κάνουν να παραιτηθούν. Επειδή όμως κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει, διότι δεν έχουν δώσει τέτοια σημάδια ευθιξίας, μπορεί και ο πλέον καλοπροαίρετος να σκεφτεί: «Άξιος ο μισθός τους».

Και, βέβαια, περιττό να λεχθεί ότι αποτελεί όνειδος για την παράταξη του Κου Τσεβά, που δηλώνει ανεξάρτητη ( ο Χριστός και η Παναγία), να της δίνει τα εύσημα (ποιός;) ο Μιχιώτης.

Και ερχόμαστε στο προκείμενο: Χθές, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο απίθανος αυτός τύπος που αυτοχαρακτηρίζεται «θεσμός», τόλμησε να τραμπουκίσει λεκτικά τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Σπύρο Γιαννουλάτο, ο οποίος ζητούσε, σε πιστή εφαρμογή του κανονισμού, να μην του δοθεί ο λόγος στην διαδικασία της προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, όπως και αυτονόητα συνέβη.

Κατόπιν τούτου, ο κος Μιχιώτης, που αρνείται να παραδεχθεί ότι δεν είναι παρά ένας διορισμένος μετακλητός υπάλληλος και τίποτα παραπάνω, εξεμάνη και επιτέθηκε στον εκλεγμένο από τους δημότες του Δήμου κο Γιαννουλάτο, γιατί ο τελευταίος του υπενθύμισε το προφανές, ότι δηλαδή εκείνη τη στιγμή μιλούσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και μόνο, όπως ο κανονισμός ορίζει.

Το απίστευτο θράσος του ανθρώπου αυτού έφτασε στο σημείο να επιχειρήσει, παράνομα και χωρίς άδεια, να βιντεοσκοπήσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σε παρέμβαση συναδέλφων να σταματήσει, τόλμησε να εκστομίσει δημοσίως ότι το κάνει για να μας φοβίσει και γιατί αυτός είναι, όπως ισχυρίστηκε, ο μόνος τρόπος να μας κάνει να σιωπήσουμε. Η μεθόδευση αυτή χαρακτηρίστηκε ως ρουφιανιά από τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου.

Παρατηρείται γενικά ότι η πολιτική αρένα βρίθει ανθρώπων που βιοπορίζονται με κάθε είδους «περίεργες» ασχολίες, μη διστάζοντας ακόμη και να γλείφουν εκεί που πρώτα έφτυναν. Το δράμα βέβαια είναι όταν τέτοιου είδους άνθρωποι βιοπορίζονται με δημόσιο χρήμα.

Μέσα σε όλο αυτό τον τραγέλαφο που διαδραματίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έμεινε απαθής, φοβούμενη προφανώς να ανακαλέσει στην τάξη τον απίθανο αυτό τύπο που, κατά δήλωσή του, ήρθε για να μας φοβίσει. Δεν τον ανακάλεσε στην τάξη, δεν τον απέβαλε από την αίθουσα, δεν του ζήτησε καν να ζητήσει συγνώμη για την αχαρακτήριστη πιό πάνω άθλια συμπεριφορά του.

Ούτε όμως και κανείς άλλος από την πλευρά της διοικούσας παράταξης τόλμησε να παρέμβει, αποδεικνύοντας έτσι ότι πρόκειται για κλασσική περίπτωση στην οποία συνηθίζει να αναφέρεται γνωστή πολιτικός, ότι δηλαδή πρόκειται για κότες τρίλιρες και μακροπουπουλάτες που φοβούνται το «αφεντικό» τους.

Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε και τους φιλιππικούς που εκφωνήθηκαν υποκριτικά και προσχηματικά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον του κου Παντέλογλου, όταν η κα Πρόεδρος του Συμβουλίου ισχυρίστηκε ότι θίχτηκε ως γυναίκα, σε σύγκριση με τα χθεσινά, όπου ο αδρά αμειβόμενος Γ.Γ. του Δήμου μεθόδευσε μπούλινγκ σε βάρος μελών του ανώτατου οργάνου του Δήμου χωρίς να τολμήσει να βγάλει άχνα κανείς. Κατά το κοινώς λεγόμενο: Τουμπεκί.

Η αυθαιρεσία σε όλο της το μεγαλείο και, φυσικά, μόνο φασιστικές μπορούν να χαρακτηριστούν αυτές οι τραμπούκικες μέθοδοι. Ήταν αυτονόητη λοιπόν η αποχώρηση όλων των παρατάξεων (πλην της διοικούσας) από την αίθουσα, όπως και τελικά συνέβη.

Για την ιστορία και μόνο αναφέρουμε ότι το σύνολο αυτών των παρατάξεων εκπροσωπεί την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας που καταδικάζει σύσσωμη αυτού του είδους τις αθλιότητες.

Σ.Σ. Η παραπάνω ανακοίνωση συνοδεύεται από φωτογραφία του Γενικού Γραμματέα, όταν ως δημότης παρακολουθούσε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ίδιος, σε άμεση ανάρτησή του στο fb, υπογραμμίζει πως η φωτογραφία «αναδημοσιεύεται σίγουρα  χωρίς την έγκρισή του», ενώ μιλάει για «το μέγεθος της υποκρισίας – αλλά και της ηλιθιότητας – όσων διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για (δήθεν) καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων από τη (δήθεν) βιντεοσκόπηση ανοικτών δημόσιων συνεδριάσεων».