logo


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 17.02.2020

Για να μην μένουν εντυπώσεις και να μπαίνουν τα πραγματικά γεγονότα στη θέση τους, αλλά και προς ενημέρωση του κοινού, ο Σύλλογός μας οφείλει να απαντήσει στην επίθεση που, εντελώς αδικαιολόγητα, δέχεται από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες.

Στην ομάδα μας, όπως και σε όλες τις ομάδες του Δήμου Διονύσου, έχουν παραχωρηθεί συγκεκριμένες ώρες για αγώνες και προπονήσεις στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου.

Τέσσερις (4) από τις ώρες που έχουν παραχωρηθεί στο Σύλλογό μας, ποτέ δεν δόθηκαν προς χρήση, παρότι είχαν συμπεριληφθεί στο αρχικό πρόγραμμα που μοιράστηκε σε όλους τους Συλλόγους. Το αποτέλεσμα είναι η ομάδα μας να προπονείται (ήδη τη μισή αθλητική χρονιά) σε εβδομαδιαία βάση, 4 ώρες λιγότερες από τις συμφωνηθείσες και να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τα ανοιχτά γήπεδα του Δήμου όταν ο καιρός το επιτρέπει. Στις 30 Ιανουαρίου, με επίσημο έγγραφο του Δήμου, ενημερωθήκαμε ότι τις 2 από τις 4 ώρες που ήταν σε εκκρεμότητα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κλειστό του Διονύσου, στις 8 με 10, τα πρωινά κάθε Κυριακής. Οι υπόλοιπες 2 ώρες ακόμα εκκρεμούν. Με βάση αυτό το έγγραφο, ένα τμήμα της ομάδας μας πήγε την Κυριακή στο κλειστό γήπεδο του Διονύσου με κάθε νομιμότητα. Φυσικά και θα προτιμούσαμε οι 2 αυτές ώρες να είναι στο κλειστό της Άνοιξης. Επίσης, δε θέλουμε να στερήσουμε χρόνο προπόνησης από τα παιδιά του ΑΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Θεωρούμε άστοχη την προσπάθεια που γίνεται να δημιουργηθούν αντιπάθειες μεταξύ των παιδιών δύο Συλλόγων.

Ίσως εάν η Δημοτική αρχή στην προηγούμενη θητεία είχε δημιουργήσει ένα πλαίσιο με κανόνες για την παραχώρηση του χρόνου στα γήπεδα του Δήμου, να μην φτάναμε στις καταστάσεις αυτές. Όπως αποδείχτηκε, ή τα 5 χρόνια δεν ήταν αρκετά ή οι γνώσεις και οι ικανότητες επαρκείς.

Στα 5 χρόνια της διοίκησης σας η ομάδα μας συμμετείχε σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις και δράσεις, διοργάνωσε φιλανθρωπικούς αγώνες προσφέροντας βοήθεια σε κοινωνικά αδύναμες ομάδες, αλλά και φορείς του Δήμου όπως το κοινωνικό παντοπωλείο. Στο ίδιο χρονικό διάστημα πλήθος αθλητών (Αντετοκούμπο, Βουγιούκας, Αγραβάνης κά), αξιωματούχοι της FIBA (Opacic, Z. Visic), βετεράνοι του αθλήματος, Έλληνες και ξένοι (Μπουντούρης, Sretenovic κά), τίμησαν με την παρουσία τους την ομάδα μας και τους αθλητές της… Στα 5 αυτά χρόνια, δεν εμφανίστηκε ποτέ κανείς από σας για να λύσει κάποιο από τα πολλά και τεράστια προβλήματα, (το κλειστό της Άνοιξης είναι κρύο, χωρίς επαρκή μέσα προστασίας και βέβαια πλημμυρίζει συχνά), παρά μόνο σε εκδηλώσεις, ίσως με στόχο την προβολή.

Σε αγωνιστικό επίπεδο τα τμήματα της ομάδας μας ΑΝΔΡΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ και ΠΑΙΔΩΝ (ΟΛΑ τα αγωνιστικά τμήματα), διεκδίκησαν και κατέκτησαν τρεις 3 ανόδους σε μία χρονιά (Τριπλή Άvοδος ABC 2019!). Σήμερα είναι η μοναδική ομάδα στο Δήμο που συμμετέχει σε αυτές τις κατηγορίες. Τιμήθηκε για αυτές τις επιδόσεις από την ΕΣΚΑ σε ειδική εκδήλωση, (Βράβευση του ABC από την ΕΣΚΑ).

Το 2015 κατέκτησε τη Δεύτερη θέση σε όλη την Αθήνα σε ηλικία υποδομών, το 2017 την Τρίτη θέση. Επίσης τροφοδότησε την Εθνική ΠΑΙΔΩΝ με αθλητή προερχόμενο από την ομάδα μας.

Ο Σύλλογός μας δεν έχει καμία απολύτως ιδιαίτερη σχέση με καμία δημοτική παράταξη. Τη σχέση που έχει με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες, έχει και με όλες τις άλλες παρατάξεις. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε ποτέ κάποιος από το Σύλλογό μας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος σε ψηφοδέλτιο δημοτικής παράταξης.

Σχετικά με την ειρωνική αναφορά σας σε μετόχους, υποκαταστήματα και πελάτες παιδιά, πρέπει να γνωρίζετε πως η ομάδα μας δεν έχει τίποτα από όλα αυτά. Έχει Διοικητικό Συμβούλιο και Διοίκηση, όπως όλοι οι Σύλλογοι του Δήμου και έχει ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αλλά πιο σημαντικό, είναι το γεγονός πως έχει πολλούς αθλητές, οι περισσότεροι των οποίων είναι ανήλικοι και κάτοικοι της περιοχής μας. Πού οφείλεται το μένος που αποπνέει το ύφος σας εναντίον αυτών των παιδιών; Τι έχετε εναντίον τους και θέλετε να εμποδίσετε την ενασχόλησή τους και την πρόοδό τους στον αθλητισμό;

Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, σας προσκαλούμε να έρθετε αύριο το βράδι στο κλειστό της Άνοιξης, όπου θα αγωνιστούν οι ομάδες μας των ΕΦΗΒΩΝ και των ΠΑΙΔΩΝ, για να εξηγήσετε στα παιδιά και τους γονείς τους, γιατί δεν προπονήθηκαν την Κυριακή και να μοιραστείτε μαζί μας τις θέσεις και προτάσεις της παράταξής σας σχετικά.

ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ (ABC)