logo


Τόνους μπάζων συγκεντρώνει καθημερινά επί μήνες, και εν συνεχεία επεξεργάζεται σε σπαστήριο, στη θέση Πηγαδάκι της Κοινότητας Διονύσου, ο ΑΚΤΩΡ, η εταιρεία που εκτελεί τα έργα αποχέτευσης στην πόλη. Η ρύπανση πάσης φύσεως έχει φθάσει στο απροχώρητο, και για τους όμορους κατοίκους και για τους διερχόμενους, που ανάλογα με την εποχή αντιμετωπίζουν είτε λάσπη και ολισθηρό οδόστρωμα είτε σύννεφα σκόνης, με μόνιμη την ηχορύπανση.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου, χθες Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, όπου συζητήθηκε το σχετικό θέμα, με το κεντρικό ερώτημα, όπως το έθεσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τ. Μπάσης: “Έχει άδεια από το Δήμο η εταιρεία για να εναποθέτει εκεί μπάζα ή όχι; Οι διαμαρτυρίες των συντοπιτών είναι καθημερινές, συνέχισε ο κ. Μπάσης, και ειδικά τώρα που η Λεωφόρος Διονύσου είναι γεμάτη λάσπες, ενώ οι κάτοικοι πίσω από το χώρο εναπόθεσης είναι αγανακτισμένοι. Απ’ όσο ξέρω, οι Δήμοι δεν είναι υποχρεωμένοι να παραχωρούν χώρο για τα μπάζα των εργολάβων δημοσίων έργων”. Στα παραπάνω ο Θ. Κατσανεβάκης μέλος του Τοπικού Συμβουλίου προσέθεσε και τον κίνδυνο, σε περίπτωση φωτιάς, να μην υπάρχει δίοδος προς το γειτονικό δάσος.

“Από τη… σημαία έχει πάρει την άδεια ο εργολάβος, ή προφορικά από τον πρώην Αντιδήμαρχο, τον κ. Λυρούδια”, δήλωσε με τη σειρά του ο τοπικός σύμβουλος Κ. Μπομπής, υπενθυμίζοντας πως το πρόβλημα μετράει κάποια χρόνια.

Το ερώτημα, και η διαμαρτυρία, απευθύνθηκε στον Αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκη, που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, και ο οποίος δεσμεύθηκε να μεταφέρει το πρόβλημα στον καθ’ ύλην αρμόδιο συνάδελφό του Στ. Κριεμάδη, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τα μπάζα απασχολούν έντονα τα τελευταία δυο χρόνια την Κοινότητα Διονύσου. Το καλοκαίρι του 2018 υπήρξε και πάλι σχετική ερώτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Θ. Στάικο, έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου με το ίδιο θέμα, καθώς και επίσημη ενημέρωση από πλευράς του τότε αρμόδιου Αντιδημάρχου Δ. Ράικου. Ο τελευταίος μιλούσε τότε τόσο για τα μπάζα από τα έργα αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ που συγκεντρώνονταν στο Πηγαδάκι, αλλά απομακρύνθηκαν μετά από πίεση του Δήμου, όσο και για τα μπάζα από τον προκάτοχο του ΑΚΤΟΡΑ, τον ΤΟΞΟΤΗ:

“β) Για δε την εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε η οποία εκτελούσε το έργο της αποχέτευσης και υποκαταστάθηκε από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ η δέσμευση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ότι από τον τελευταίο λογαριασμό που έχει να πάρει ο ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε θα κρατηθεί το ανάλογο ποσόν ούτως ώστε να απομακρυνθούν τα μπάζα από όλες τις Δ.Ε του Δήμου Διονύσου με ανάθεση σύμβασης έργου σε άλλον Εργολάβο. Βρίσκεται σε εξέλιξη καταμέτρηση των μπάζων για βγει ο προϋπολογισμός του έργου της απομάκρυνσης”, έγραφε επί λέξει στην ενημέρωσή του ο πρώην Αντιδήμαρχος.