logo


Προσωπική παρέμβαση υποσχέθηκε στη χθεσινή (13/2) συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Στ. Μιχιώτης, ώστε  να επιλυθεί το σοβαρό θέμα στη χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου Διονύσου, που έχει φέρει αντιμέτωπους τον Αθλητικό Όμιλο Διονύσου και την αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής.

Το συγκεκριμένο θέμα προσείλκυσε πολλούς αιρετούς στη συνεδρίαση, και πιο συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού Φ. Φωτάκη, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τέως Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη και το συνάδελφό του από την ίδια παράταξη- και τέως Πρόεδρο της Κοινότητας- Τ. Μπάση και τους δημοτικούς σύμβούλους των ΜΑΖΙ για το Διόνυσο Ν. Κλήμη και Λ. Φέρμελη, ενώ αρνητικά σχολιάστηκε η απουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ν. Καρυστινού, του οποίου οι ενέργειες θεωρήθηκαν ως η πέτρα του σκανδάλου.

Στη συζήτηση, όπου αναγνώσθηκαν μία προς μία οι επιστολές που έχουν ανταλλαγεί ανάμεσα στον Αθλητικό Όμιλο Διονύσου και τον κ. Καρυστινό από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, καταγγέλθηκε από τον ΑΟΔ ότι:

*Άλλα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του τον περασμένο Νοέμβριο για την εξασφάλιση ωρών στο νεοσύστατο τμήμα βόλλεϋ του ΑΟ Σταμάτας- αλλά η απόφαση που τελικά έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, είναι η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, και όχι αυτό που είχε αποφασίσει τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως κατήγγειλε χθες ο Θ. Κατσανεβάκης, τοπικός σύμβουλος στο Διόνυσο και έφορος στον ΑΟΔ (σ.σ. η διασταύρωση της καταγγελίας δεν στάθηκε δυνατόν να πραγματοποιηθεί, μια που δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί η λειτουργία της ιστοσελίδας του Δήμου)

*Στην αλληλογραφία ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο και τον Αθλητικό Όμιλο, την οποία μάλιστα μοίρασε στους παρισταμένους ο κ. Κατσανεβάκης, φαίνεται καθαρά πως η αρχική πρόθεση και αναφορά της Αντιδημαρχίας να παραχωρηθούν ώρες στον ΑΟ Σταμάτας, μεταβάλλεται σε πρόθεση να αποδοθούν οι ώρες για ανάγκες του Δήμου, δηλαδή σε δημότες, οι οποίες στο τέλος συγκεκριμενοποιούνται σε ώρες για χρήση μπάσκετ

*Οι προφορικές διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από τον ΑΟΔ και δόθηκαν από την Αντιδημαρχία αρχικά μιλούσαν για τη διεξαγωγή σχολικού πρωταθλήματος, ενώ στη συνέχεια για ανάγκες δημοτών 

*Τις δυο τελευταίες Κυριακές, επίσκεψη μελών του Αθλητικού Ομίλου στο Κλειστό, επιβεβαίωσε αγωνιστική προπόνηση του εφηβικού τμήματος του Σωματείου Καλθοσφαίρισης ABC της Άνοιξης, που ανήκει στον ιδιώτη επιχειρηματία Π. Κοκκίνη, ενώ την προπόνηση επέβλεπε ο τεχνικός του Σωματείου Τ. Γράβαλος

*Για όλα τα παραπάνω ο Αθλητικός Όμιλος έχει αποστείλει διαμαρτυρία προς το Δήμαρχο Διονύσου, τονίζοντας πως οι ενέργειες του Αντιδημάρχου προσβάλλουν και τη Δημοτική Αρχή και τον Αθλητικό Όμιλο Διονύσου, «τον μεγαλύτερο του Δήμου με 6 ενεργά τμήματα και πάνω από 600 αθλητές/αθλήτριες που περίμεναν 20 χρόνια την κατασκευή του Κλειστού»

*Είναι πέρα από επείγον, πλέον, να εκπονηθεί άμεσα και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαβούλευση ο Κανονισμός παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης καθώς και επιχορήγησης των Σωματείων με κριτήρια, όπως τόνισαν όλοι ανεξαιρέτως οι παριστάμενοι.

Για κοροϊδία και εξόφληση προεκλογικών γραμματίων προς τον ιδιοκτήτη του Σωματείου μίλησε ο τέως Δήμαρχος, που κατηγόρησε τον Αντιδήμαρχο πως κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να παρουσιαστεί: “Με όχημα τον ΑΟ Σταμάτας, σας κορόιδεψε και μετά έβαλε τον Κοκκίνη μέσα για να εξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια”, είπε ο κ. Ζαμάνης, δηλώνοντας πως “ο ιδιώτης θέλει να μπει σε όλα τα Κλειστά για να βρει αθλητές”, παραδέχτηκε εντούτοις πως φέρει και ο ίδιος ευθύνη γιατί μέχρι σήμερα κριτήρια στις επιχορηγήσεις των Σωματείων δεν έχουν θεσπισθεί.  Παράλληλα ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου και τοπικός σύμβουλος Λ. Γεωργοκίτσος κατηγορούσε απερίφραστα τον Αντιδήμαρχο πως “λέει ψέματα”, ενώ ο συνάδελφός του κ. Κατσανεβάκης δήλωνε “πολύ θυμωμένος μια που θίγεται η εθελοντική μου προσφορά από ύποπτες κινήσεις” και παρότρυνε το Τοπικό Συμβούλιο μαζί με τον Όμιλο να πιέσουν ώστε να αλλάξουν τα πράγματα.

Την προσωπική του παρέμβαση, σε συνεργασία με το δημαρχεύοντα Στ. Κριεμάδη και τον κ. Καρυστινό, υποσχέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, που χαρακτήρισε το ζήτημα μείζον ενώ (σ.σ. πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Διονύσου!) ζήτησε συγγνώμη για την υπόθεση αυτή. Ανακοίνωσε μάλιστα πως ο Κανονισμός είναι σχεδόν έτοιμος αλλά έχει καθυστερήσει να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, λόγω της πρόσφατης νοσηλείας του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη.

Την επιτακτική ανάγκη για Κανονισμό, μέσα από διαβούλευση, με ιδιαίτερη έμφαση στη θέσπιση κριτηρίων, έθεσε και από την πλευρά του ο κ. Κλήμης από τους “ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο”, ενώ η κ. Φέρμελη επεσήμανε πως πρόσκληση για τέτοια διαβούλευση μέχρι στιγμής η Δημοτική Αρχή, που μετράει σχεδόν 6 μήνες θητείας, δεν έχει απευθύνει, θα ζητήσει όμως σε λίγο καιρό την έγκριση του Δημοτικού Συμοβυλίου και για τις επιχορηγήσεις προς τους Συλλόγους και για τις ώρες χρήσης των Κλειστών Γυμναστηρίων. 

Τη δική του εκδοχή, εντούτοις, λίγες ώρες αργότερα, έδωσε ο Αντιδήμσρχος σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Οδό Διονύσου, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

Ο Αθλητικός Όμιλος Διονύσου “έδωσε” πράγματι ώρες προπόνησης στο Τμήμα βόλλεϋ του ΑΟ Σταμάτας, όπως προέβλεπε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Νοέμβριο. H παραχώρηση όμως αυτή έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία.

Έτσι ο  ΑΟ Σταμάτας είχε ήδη εξασφαλίσει προπονητικές ώρες στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Ροδόπολης. Παρέμεναν συνεπώς κενές οι ώρες στο Κλειστό του Διονύσου, οι οποίες δόθηκαν από την Αντιδημαρχία σε δημότες που θα ήθελαν να αθληθούν. Αυτή η παραχώρηση βασίζεται σε άλλη απόφαση, προγενέστερη, που το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει τον Ιούλιο του 2019 αναφορικά με τη χρήση των γηπέδων του Δήμου. Σ’ αυτή την απόφαση λοιπόν ορίζεται πως οι δημότες, κατόπιν συνεννόησης με τα Σωματεία, μπορούν να χρησιμοποιούν τα γήπεδα του Δήμου δυο φορές το μήνα. Συνεπώς, τονίζει ο κ. Καρυστινός, καμιά απόφαση δεν αλλοιώθηκε: «Οι δημότες, και όχι άλλο Σωματείο, μπαίνουν μέσα στο Κλειστό. Και αν ο ΑΟΔ έχει διαπιστώσει πως αυτό καταστρατηγείται, τότε περιμένω έγγραφη καταγγελία του ώστε η Αντιδημαρχία να επιληφθεί αναλόγως».