logo


Καινοτομίες ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητκού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ προχθές Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, από τον Πρόεδρό της Ν. Κοκκαλά. Ο κ. Κοκκαλάς, πιο συγκεκριμένα, ενημέρωσε το Σώμα πως η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται στην κατάρτιση πλήρους ψηφιακού Μητρώου, που θα περιλαμβάνει τόσο τα βρέφη και τα νήπια των δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου, όσο και τα μέλη των ΚΑΠΗ, με το πλήρες μάλιστα ιατρικό ιστορικό τους. Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ, σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, διαβεβαίωσε πως θα υπάρχει πλήρης εναρμόνιση με την Οδηγία για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), και τη διασφάλισή τους, καθώς και υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO). Το θέμα, πάντως, αναμένεται να έρθει για περαιτέρω συζήτηση στην ΕΣΤΙΑ σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Με την ψηφιοποίηση του Μητρώου, συμπλήρωσε ο κ. Κοκκαλάς, θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος στις δράσεις των ΚΑΠΗ, και ειδικά στις εκδρομές, μια που έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα να συμμετέχουν τα ίδια πάντα μέλη. Επιπλέον μέσω του Μητρώου θα υπάρχει πλήρης εικόνα για τη συμμετοχή των μελών ανά ΚΑΠΗ.

Εξάλλου η νέα Διοίκηση της ΕΣΤΙΑΣ σκοπεύει να τροποποιήσει τον Κανονισμό Λειτουργίας των ΚΑΠΗ, ο οποίος τελευταία φορά τροποποιήθηκε το 2016, ώστε πλέον να επιτρέπονται και άλλες δράσεις και δραστηριότητες πέραν των προβλεπομένων, όπως για παράδειγμα εκδρομές στο εξωτερικό.

Επιπλέον, μια φορά το μήνα θα πραγματοποιείται συνάντηση με τους επικεφαλής Συντονιστές των 6 ΚΑΠΗ του Δήμου (σ.σ. υπενθυμίζεται πως από τις 7 Κοινότητες του Δήμου Διονύσου, μόνο η Ροδόπολη δεν έχει ΚΑΠΗ), με στόχο τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, έτσι ώστε να μην υπάρχει αλληλοεπικάλυψη, αλλά και τη συνδιοργάνωση δράσεων.

Το θέμα της καθαριότητας των ΚΑΠΗ, το οποίο απασχόλησε στο παρελθόν την ΕΣΤΙΑ, μια που το καθήκον αυτό το επωμίζονταν μέλη, φαίνεται να επιλύεται: Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Προέδρου, μια φορά την εβδομάδα τα 5 ΚΑΠΗ του Δήμου- πλην αυτού του Αγ. Στεφάνου- θα καθαρίζονται από καθαρίστρια.

Ο κ. Κοκκαλάς, τέλος, ανακοίνωσε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τη συνεργασία με τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Ν. Παπαϊωάννου, που θα είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των συμβάσεων, και γενικά των οικονομικών στοιχείων των Νομικών Προσώπων. “Όσο περισσότεροι έλεγχοι, τόσο καλύτερο”, τόνισε ο Πρόεδος της ΕΣΤΙΑΣ.